Bekerwinst voor vrouwen RVVH in Zeeuws Vlaanderen

Het eerste officiële voetbalweekend sinds de coronastop in maart is een feit. De vrouwen van RVVH mochten zich melden in IJzendijke om te strijden in de poulefase van de ‘KNVB Toto beker’. Na een moeizame start trokken de vrouwen uit Ridderkerk met 1-3 de overwinning naar zich toe.

In de voorbereiding ging het moeizaam met de vrouwen van topklasser RVVH. Hoewel er prima resultaten werden behaalt was trainer Andrew Thomas verre van te spreken over het vertoonde spel in de inzet van de vrouwen. Eén van zijn doelstellingen is de achtste finales van de KNVB beker halen en spelen tegen een gerenommeerde Eredivisieclub. Deze doelstelling werd de afgelopen twee jaren gemist de tussenronde te verliezen van respectievelijk Bavel en FC Eindhoven.

Tegen VV IJzendijke (eerste klasse) leek het er op dat de speelwijze van de voorbereiding nog niet verbeterd was. RVVH speelde te gehaast en paniekerig. Door deze onzekerheid kon IJzendijke al na drie minuten de score openen door een grote fout in de verdediging van RVVH. Anouk Schieman pakte het cadeautje uit waarmee IJzendijke al snel op voorsprong kwam.

Je zou verwachten dat dit RVVH wakker zou schudden maar de grootste kansen waren er voor de vrouwen IJzendijke. De Zeeuwsen zochten keer op keer de aanval via de counter. De lange ballen van RVVH leverden nauwelijks gevaar op. Pas in de 41e minuut kon RVVH gelijk komen door een goal uit de rebound van Manuela Grootenboer.

Andrew Thomas reageerde in de rust op het rommelige spel van RVVH met drie wissels en een donderspeech.  Dat had effect. Vanaf de aftrap was RVVH de betere ploeg. Door geduldig de bal rond te spelen en IJzendijke er achteraan te laten lopen braken de Ridderkerksen het spel open. Manuela Grootenboer brak de ban door de 1-2 in het net te werken na een prima aanval. Na ruim een uur was het gedaan met IJzendijke. Het was weer Manuela Grootenboer die scoorde. Met een fraai afstandsschot schoot zij de droom van IJzendijke aan gort.

De Zeeuwen konden geen vuist meer maken en RVVH speelde de wedstrijd uit zonder de intentie te hebben de score te verhogen. Voor zowel IJzendijke en RVVH wacht nu CVV Berkel in de poule voor de volgende wedstrijd.