Sport

Belangrijk voetbalweekend Ridderkerkse clubs

Voor drie van de vier Ridderkerkse voetbalclubs is het een belangrijk voetbalweekend.

Alleen RVVH voetbalde zich vorige week veilig en speelt komende seizoen ook weer in de Vierde Divisie.

Rijsoord kwam door de 1-2 nederlaag tegen IFC alsnog onder de rode streep terecht. De ‘kraaien’ nemen het in de nacompetitie om in de tweede klasse te blijven op tegen S.V. Houten, dat elfde werd in de tweede klasse G. De wedstrijd wordt zaterdag 1 juni 2024 om 14.30 uur gespeeld op het sportpark van Rijsoord aan de Vlasstraat. Rijsoord speelt dan in de tweede ronde van de nacompetitie (eerst ronde was het vrij) voor behoud van het tweede klasserschap.

Slikkerveer bereikte in de reguliere competitie de tweede plaats op de ranglijst van de derde klasse C. Ook zij komen in actie voor promotie naar de tweede klasse en mochten ook de eerste ronde overslaan. Op zaterdag 1 juni 2024 starten zijn de nacompetitie tegen tweede klasser DHC uit Delft. De wedstrijd wordt thuis gespeeld op het eigen Sportpark het Reijerpark vanaf 14.30 uur.

Bolnes mocht een weekje de nasmaak van het mislopen van het kampioenschap in de vijfde klasse wegspoelen met een weekend geen voetbal. De 0-2 nederlaag tegen NOCKralingen kwam hard aan, maar ook zij moeten zich in de nacompetitie gaan oprichten om de promotie naar de vierde klasse alsnog af te dwingen. Aanstaande zaterdag 1 juni 2024 spelen zij om 14.30 uur thuis op de eigen ‘Bolnesser berg’ tegen Woerden, dat in de vierde klasse B op de twaalfde plaats is geëindigd.

Foto: Roelie ’t Jong