Beslissingswedstrijd Slikkerveer tegen Laakkwartier gestaakt

Op zondag 12 juni 2022 speelde Slikkerveer een beslissingswedstrijd tegen het Haagse Laakkwartier voor promotie naar de tweede klasse. De wedstrijd werd gespeeld op het terrein van Fc Binnenmaas in Maasdam.

In de openingsfase was het voor beide ploegen een periode om even af te tasten. Pas in de zestiende minuut kon de eerste kans worden genoteerd. Ronald Capelle stoomde op langs de linkerflank en flitste langs zijn tegenstander gevolgd door een schot op doel, maar keeper Veugelers tikte de bal naast. Drie minuten later werd Ronald Capelle weer in stelling gebracht na een aanval over meerdere schijven. Dit keer verdween het schot op doel net over. In de 23-ste minuut kreeg Slikkerveer een domper te verwerken na het geblesseerd uitvallen van Robert Kosten. Hij werd vervangen door Steven de la Rambelje. In de 37-ste minuut speelde Damion Janssen goed in op Cerezo Fung-A-Wing, die na een paar kapbewegingen zichzelf vrij had gespeeld en op doel kon schieten. Veugelers stond echter goed opgesteld en hield de bal tegen. In de slotfase van de eerste helft kreeg Laakkwartier ook nog een paar kansen middels schoten van afstand. Beide kansen verdwenen over het doel van Patrick Werkhoven.

Ook na rust bleef het een wedstrijd waarin van beide kanten hard gewerkt werd om telkens weer de bal te veroveren en daarna de aanval te kiezen, maar vaak ging het al voortijd fout, waardoor er weinig echt uitgespeelde kansen kwamen. In de 48-ste minuut kopte Cerezo Fung-A-Wing uit een corner van Bas Mulder over het doel. Tien minuten later zag Ryan van Dongen een rebound uit een corner via een verdediger naast gaan. Een vrije trap van Cerezo Fung-A-Wing van zo’n 25 meter was ook een makkelijke prooi voor Veugelers. In de 72-ste minuut was Laakkwartier in de aanval op de rechterflank. Bij het geven van een voorzet werd de bal van dichtbij hard tegen de hand van een verdediger geschoten, waarna scheidsrecht Van Sprang de bal onverbiddelijk op de penaltystip legde. Karam Boukhari zette zich er achter voor Laakkwartier, maar zijn inzet laag in de hoek werd geweldig gepakt door Patrick Werkhoven, waardoor het 0-0 bleef. In de 80-ste minuut schoot invaller Mitchell Drogt op doel, maar Veugelers pakt de bal opnieuw. Twee minuten voor tijd kwam de grootste kans van de wedstrijd voor Slikkerveer. Een mooie aanval over meerdere schijven werd door Damion Janssen prima diep gespeeld op Chevillio Halden, waarna met een tikkie breed Mitchell Drogt alleen voor de keeper stond, maar zijn inzet kon Veugelers nog net met zijn voeten tegen houden. In de laatste minuut van de officiële speeltijd schoot Chevillio Halden een vrije trap hard in de muur. In de tegenaanval die volgde blokte Damion Janssen zijn tegenstander ter hoogte van de middenlijn, maar dat liep uit op een dramatische blessure voor een speler van Laakkwartier, die met een gebroken scheenbeen en gebroken enkel van het veld ging. Doordat de ambulance er aan te pas moest komen en het er akelig uitzag staakte scheidsrechter Van Sprang de wedstrijd in de 90-ste minuut.

In de komende dagen zal de KNVB beslissen hoe het verder moet met het restant van deze beslissingswedstrijd. De verwachting is dat beide teams elkaar aanstaande zondag weer gaan treffen voor het restant van deze wedstrijd.

Opstelling: Patrick Werkhoven, Iwan Tewelde (79 – Sem Seifi), Boy van Reede (89 – Valerio Vers), Ryan van Dongen, Damion Janssen, Robert Kosten (23 – Steven de la Rambelje), Ronald Capelle, Jesse Ringlever, Cerezo Fung-A-Wing, Bas Mulder (79 – Mitchell Drogt) en Chevillio Halden.

Foto’s: Roelie ’t Jong