Sport

Bittere pil voor KCR: nederlaag in eerste thuiswedstrijd

Hoewel iedereen bij KCR zich had gerealiseerd dat de tegenstander van afgelopen zaterdag, Synergo, een opponent van formaat zou zijn, heerste er in de aanloop naar de wedstrijd toch vooral optimisme over een goede afloop. Een goede voorbereiding op het seizoen en een prima opening van de competitie lagen aan de grondslag van dit optimisme. Een uurtje voor aanvang van de wedstrijd spraken we kort met aanvoerder Remon de Vos. Hij voelde duidelijk de spanning die rondom de wedstrijd hing, maar toonde zeker van een goede afloop. Hij stond daar zeker niet alleen in.

Groot was na afloop dan ook de teleurstelling. Synergo wist het duel met 14-12 te winnen en vertrok richting Utrecht met twee zwaar bevochten punten in de tas.  

Coach Patrick den Hertog en De Vos waren eensluidend in hun analyse: te weinig scorend vermogen had de thuisploeg de das omgedaan. Het was dan ook begrijpelijk dat vooral de Ridderkerkse aanvoerder en de andere puntspeler van KCR, Mark van der Schelling, het meest leken te balen van de nederlaag. Vooral zij zullen zich verantwoordelijk hebben gevoeld voor de te lage productiviteit. Waarbij het natuurlijk wel zo is, dat je als team wint, maar ook verliest.

Al snel in de eerste helft bleek dat alle vier de heren van Synergo beschikten over een formidabel rebound vermogen, waardoor de gasten telkens lange aanvallen konden opzetten. En omdat ook het dameskwartet van de gasten goed voor de dag kwam, had KCR vanaf de eerste minuut haar handen meer dan vol aan deze taaie tegenstander. Onder leiding van de uitstekend leidende Vinny Potter ontspon zich zo een zeer interessante wedstrijd. Halverwege de eerste helft wist de thuisploeg voor het eerst een gaatje te slaan (5-3), maar bij de rust was de stand weer in evenwicht: 7-7.

De opening van de tweede helft was voor de bezoekers die uitliepen naar een 10-7 voorsprong. KCR rechtte de rug en knokte zich terug naar 10-10. De wedstrijd leek te kantelen in Ridderkerks voordeel, maar opnieuw liepen de gasten uit: 10-12. Op dat moment werd een naar later bleek cruciale strafworp gemist, gevolgd door opnieuw een Utrechts doelpunt. Dat verschil wist KCR niet meer goed te maken. Den Hertog deed vanaf de kant wat hij kon, maar ook de invallers Panagos Iliadis en Floris Jan Bos bleken niet in staat het duel te keren in het voordeel van de thuisploeg. Hierbij moet wel worden opgemerkt dat Bos weinig geluk kende met zijn schoten, meerdere ballen die een beter lot verdienden draaiden uit de korf. 

Natuurlijk, dit was pas de tweede wedstrijd van het nog prille seizoen, maar toch was er bij KCR het besef dat deze tegenstander in de komende competitie niet veel punten zal laten liggen. De Ridderkerkers moeten dus direct in de achtervolging, terwijl de hoop en verwachting er was zelf in een vroeg stadium van de competitie de kop te kunnen pakken en vast te houden. Het mocht niet zo zijn.

Zaterdag wacht KCR een uitwedstrijd tegen het nog puntloze NOVA in Bilthoven.