Blessures breken handbalsters Saturnus’72 op

Bij de geblesseerden, Kirsten Heijboer en Sanne Euser, schoof vrijdagavond na de training ook Sanne Bruinzeel aan. “Net iets te veel basis spelers om een goed resultaat neer te zetten”, was de reactie van trainer Dylan Muller na afloop. “Ik had graag de zaalcompetitie met een overwinning afgesloten, maar het zat er niet in. Verdedigend liep het niet en aanvallend vielen de muntjes regelmatig de verkeerde kant op. Hoeveel keer paal en lat geraakt zijn is niet te tellen.”

Voor de rust liep het nog redelijk al kreeg de ploeg er van Hercules al wel 16 om de oren. Aanvallend liep het nog redelijk al hadden de 12 gescoorde doelpunten er meer moeten zijn. (16-12) Na de rust kwam de ploeg amper nog aan scoren toe. Verdedigend was het iets stabieler maar opnieuw werden er 10 tegen gescoord. Het eindresultaat was een 26-18 nederlaag.

De zaalcompetitie zit erop. Voor Saturnus waren het 15 punten in 18 wedstrijden. Dit leverde een plaats op in de grote middenmoot. Snelwiek werd kampioen en Twist 2 degradeerde (10.30 uur). Zondag 7 april gaat de veldcompetitie weer verder met een wedstrijd tegen het in de zaal gedegradeerde Twist.