Sport

Bolnes lijdt nederlaag in 1e competitiewedstrijd.

Het seizoen begon zoals het vorige seizoen eindigde met een nederlaag tegen Zestienhoven, het verschil was de klasse en dat Bolnes thuis speelde. In de eerste helft zag je 2 ploegen die niet wilde verliezen en was het eigenlijk een verschrikkelijke helft om naar te kijken. Enorm veel balverlies en beide verdedigingen die oppermachtig waren. Er waren wel geteld 3 doelpogingen, 2 maal een kopbal van Zestienhoven en een zwak schot van Bolnes. Het aanwezige publiek vond het dan ook totaal niet erg dat de scheidsrechter voor de rust floot, op zoek konden naar droog plekje.

De 2e helft begon onder een waterig zonnetje maar niemand klaagde want het was droog. Eigenlijk was de 2e helft van hetzelfde niveau als de eerste alleen vielen er nu doelpunten.

Zestienhoven kwam op 0 – 1 door een strafschop die nooit gegeven had mogen worden. De overtreding van Bolnes kant was ruim een meter buiten het strafschopgebied. De scheidsrechter die aan de andere kant stond oordeelde dat het er binnen was. Zelfs de vlaggende grensrechter liet hij links liggen en de vraag is dan ook waarom een assistent, als je die niet raadpleegt, wel van tevoren een heel verhaal verteld hoe hij moet reageren bij situaties. Nadat de doorgebroken Derrel Lionahr door de keeper van Zestienhoven werd aangetikt en zo een doelpunt werd onthouden. Toch werd het een strafschop voor Bolnes. Ook nu weer een zeer discutabele beslissing. De keeper kreeg geen kaart laat staan rood zoals dat hoort. Aleph Real Lopes maakte geen fout en benutte deze kans feilloos. Zo stond de stand binnen 5 minuten 1 – 1. Binnen no time was het 1 – 2 voor Zestienhoven nadat Marvin Lionahr was weggelopen werd de bal strak voorgegeven en binnengetikt.

Snel hierna was het ook 1 – 3 toen een bal over de defensie richting Bolnes doel ging. Keeper Arends bleef staan en Ronald Vrolijk dacht dat hij eruit kwam en liet de bal lopen. Een speler van Zestienhoven reageerde wel maar toen was Vrolijk te laat en tikte hij in plaats van de bal de speler van Zestienhoven aan en de terechte strafschop werd benut. Keeper Arends had toch al geen beste dag want ook bij de 2e goal en 4e goal die even later viel reageerde hij totaal niet en stond versteend in de goal en de eindstand was 1 – 4.