Sport

Bolnes overklast ASW in jacht op kampioenschap (1-7)

In de strijd om het kampioenschap heeft Bolnes een belangrijke overwinning geboekt op ASW uit Waddinxveen. Door de mindere resultaten in de voorgaande wedstrijden was de voorsprong van Bolnes op de achtervolgers geslonken tot slechts één punt. Om het kampioenschap veilig te stellen, moeten de laatste twee wedstrijden gewonnen worden.

Bolnes reisde af naar Waddinxveen met een fitte selectie, vastberaden om de drie punten mee naar huis te nemen. Onder leiding van scheidsrechter Daniel Toader begon de wedstrijd om 14.30 uur op het warme kunstgrasveld van ASW.

Vanaf het eerste fluitsignaal zette Bolnes de thuisploeg onder druk. Dit resulteerde al snel in de openingstreffer. Een corner van Noury Mulder werd door Remco Buist binnengekopt, waarmee hij zijn ploeg op een 0-1 voorsprong zette. Bolnes bleef de bovenliggende partij en wist de kansen aaneen te rijgen. Een fantastische combinatie tussen de gebroeders Van Dam wist Daley Hilkemeijer te bereiken. De spits zette Rodney van Dam middels een hakbal alleen voor de geroutineerde doelman Anker, waarna de linksback de 0-2 op het scorebord zette. Daley Hilkemeijer zorgde na zo’n 20 minuten zelf voor de 0-3 door handig weg te draaien bij zijn tegenstander en de bal in de verre hoek te plaatsen. Zo’n vijf minuten later ging Edilsony Dias Gomes de diepte in, maar zag de bal van zijn voeten afgesnoept worden. Tot ieders verbazing schoot de ASW-verdediger de bal hierna snoeihard in zijn eigen doel. Vlak voor rust scoorde de bedrijvige Noury Mulder ook nog de 0-5 na een prima loopactie in de diepte. 

Na de rust ging Bolnes door met aanvallen. Verdediger René Wilting zocht de diepte en werd weggestuurd door Jordey van Dam. Met een fraai stiftje over de doelman tekende Wilting voor de 0-6. Rond de 65e minuut was het opnieuw raak. Noury Mulder stelde met een onzelfzuchtige actie Jordey van Dam in staat om de 0-7 binnen te tikken. In de slotfase redde ASW de eer door de 1-7 te scoren, maar verder dan dat kwam de thuisploeg niet. 

Na afloop verklaarde trainer Mark van Zanten dat hij al 3 weken met spanning in zijn lijf loopt: ‘we speelden een fantastische eerste helft, waarna ik de tweede helft rustig op de bank heb kunnen zitten! Volgende week verwacht ik dat heel Bolnes uitloopt voor de kampioenswedstrijd tegen NOC Kralingen!’

Als Bolnes de laatste wedstrijd ook winnend weet af te sluiten, kan het eindelijk de felbegeerde kampioensschaal in ontvangst nemen.