Bolnes – Overmaas: 2 – 4

Op een zeer druilerig sportpark Bolnes stond gisteren de wedstrijd Bolnes – Overmaas gepland op een uitermate zwaar veld, waar ook het gras niet was gemaaid omdat het zeer nat is geweest de afgelopen week.

Bolnes kwam, zoals gewoonlijk, weer eens achter met 0–1. Uit een weggekopte corner kwam de bal voor de voeten van Jimmy Gerding die haalde hard en droog uit vanaf een meter of 20 en de bal belandde met een droge plof achter keeper Hamstra. Binnen 10 minuten had Bolnes de achterstand omgezet in een voorsprong. Na uitstekend werk van aanvoerder Rick Visser werd door hem Jailson Dos Santos de ruimte ingestuurd en die speelde keeper Jeffrey van Welsum beheerst uit en maakte de 1–1. Nog geen 5 minuten later stond het 2–1 voor Bolnes. Een vrije trap van dezelfde Jailson Dos Santon werd van richting veranderd en belandde in de goal 2-1. Dan zou je toch denken: Bolnes heeft de wedstrijd onder controle. Dat was ook zo, maar toch was het weer Overmaas wat toesloeg, 2-2. Een prima aanval van Overmaas rechterkant werd afgerond door Rayen Naigi. Deze bevond zich in buitenspelpositie maar de goal werd goed gekeurd omdat de grensrechter van Bolnes vergat zijn vlag op te steken.  Hiermee werd ook de rust bereikt.

Wat in de 2e helft gebeurde was Bolnes onwaardig. Als er een wedstrijd gewonnen kon worden door praten dan staat Bolnes stijf bovenaan. Zeker de maker van de 2 doelpunten van Bolnes zou een uitstekende opperspreekstalmeester zijn in het circus. Overmaas trok zich daar niets van aan en hoewel onder druk van Bolnes kwamen zij toch op voorsprong na weer eens slecht verdedigen van het gehele elftal. Zo kon Overmaas de 2–3 op de borden brengen. Trainer Lopes bracht nog 2 wissels in het veld en haalde spelers naar de kant die dat niet verdiende. Het praten ging maar door hetgeen het speel niet ten goede kwam, integendeel zelfs. Als Overmaas het slimmer had uitgespeeld had het de wedstrijd al eerder kunnen beslissen. Het duurde nu tot in blessuretijd voordat dit gebeurde. Een afgeslagen cornerbal, Overmaas kwam uit met 7 man tegen 2, werd goed uitgespeeld en bracht de eindstand op 2–4.

Bolnes heeft uitgesproken dit seizoen mee te willen doen voor de prijzen maar de conclusie na 3 wedstrijden, waarvan 1 goede helft tegen LMO, is dat er nog veel werk aan de winkel is.

Zeker het onderlinge praten en daarbij ook nog eens vergeten te voetballen gaat tegen ze werken. Er waren wel verzachtende omstandigheden zo Bolnes miste 3 basisspelers en dan wordt toch voelbaar dat de selectie aan de krappe kant is.