Sport

Bolnes pakt periodetitel

Waarbij er midweeks niets meer op het spel stond voor de beide Nederlandse ploegen in de Champions League. Was Bolnes er, een paar niveautjes lager, alles aan gelegen om de tiende competitiewedstrijd winnend af te sluiten. Bij een overwinning zou de ploeg uit Ridderkerk namelijk beslag leggen op de eerste periodetitel. Een mooie stimulans naar het uiteindelijke doel…. Doel werd behaald en Bolnes won met maar liefst 7-0 en legde het beslag op de eerste periodetitel.

Trainer Mark van Zanten had vandaag de beschikking over een nagenoeg fitte selectie en hamerde er bij de startende elf op om ‘scherp te starten’, om zodoende snel afstand te nemen van de bezoekers. Over de bezoekers gesproken. Moerkapelle heeft het lastig in de vijfde klasse B en staat met zeven punten uit negen wedstrijden op een tiende plek.

Om half 3 floot scheidsrechter van Hoeven voor het beginsignaal van de wedstrijd, waarna de thuisploeg op zoek ging naar een vroeg openingsdoelpunt. Onder toeziend oog van de steeds groter wordende supportersschare, kregen Daley Hilkemeijer en Nick van Duuren hier ook twee goede kansen op. Eerstgenoemde mikte helaas net iets te hoog en van Duuren vond doelman Lorenzo Sloof op zijn weg. Na dit stormachtige begin werd het erg slordig aan Bolnesser zijde. Hierdoor waren de bezoekers ook steeds vaker op de helft van Bolnes te vinden. Eenmaal moest doelman Devin Maasbach handelend optreden en met een beetje hulp van de lat hield hij zijn doel schoon. Toch kwam Bolnes nog voor rust op voorsprong. Het was Ayrton Frans die de pal panklaar legde op het hoofd van Hilkemeijer. De spits stuurde de bal de hoek in en liet doelman Sloof kansloos. Niet lang na de goal stuurde Hilkemeijer Edilsony Dias Gomes de diepte in. De razendsnelle buitenspeler omspeelde de uitkomende doelman en bracht de stand zo op 2-0, wat tevens ook de ruststand zou worden.

Na de thee was het verzet van Moerkapelle wel gebroken. Dias Gomes maakte zijn tweede van de middag na zo’n tien minuten gespeeld te hebben en leverde prima voorzet af bij het vierde doelpunt wat door Hilkemeijer gemaakt werd. De 5-0 kwam op het conto van de ingevallen Tom Dijksman die na een uitstekende pass van Noury Mulder doelman Sloof passeerde. Niet veel later promoveerde een verdediger van Moerkapelle een voorzet van Danny Paludanus tot doelpunt. Als beloning gaf trainer van Zanten de aanvaller hierna de opdracht om centraal achterin te gaan lopen. Een plek waar de bonkige aanvaller ooit furore maakte bij Xerxes DZB. Onder zijn aanvoering was het slotakkoord voor Jailson Dos Santos die een solo van Tom Dijksman door de vijandige verdediging beloonde met een doelpunt.

En zo won Bolnes met maar liefst 7-0 en legde het beslag op de eerste periodetitel. Door het gelijke spel van Stolwijk gaan de Ridderkerkers ook aan kop in de vijfde klasse en mag het zichzelf officieel ‘Herbstmeister’ noemen.

Ozkar Cakir, technische man bij Bolnes, reageerde opgetogen, maar ook bezorgd na de 7-0 overwinning: ‘Ik ben ongelofelijk blij met de positieve flow waar we op dit moment bij Bolnes in zitten. Maar ik heb de jongens een trainingskamp naar Sevilla beloofd, als ze als winterkampioen de winterstop in zouden gaan. Gelukkig kent Bolnes een paar fantastische sponsoren, dus kan ik mijn grote woorden ook waarmaken. Eén daarvan, ICEFIX, heeft er ook voor gezorgd dat de selectie er fantastisch bijloopt. Mijn dank is groot!’

Op 13 januari 2024 hervat Bolnes de competitie alweer als ze afreizen naar Noorden om daaraan te treden tegen Sportief.