Sport

Bolnes speelt onnodig gelijk tegen Zinkwegse Boys

Bolnes speelde vanmiddag zijn 3e bekerwedstrijd, door blessures en werkzaamheden miste trainer Lopes 5 potentiële basisspelers en dat is te veel voor de smalle selectie van Bolnes.

Maar ondanks het gemis begon Bolnes uitstekend aan de wedstrijd en in de 11e minuut was het raak. Een prima aanval van Bolnes die terecht kwam bij Eric Aslanyan zette hard voor waarna Sander Hamburg van de thuisclub een eigen doelpunt maakte.

In de 16e minuut kreeg Bolnes weer een goede kans en Rico Pires Leocadio haalde met een gedraaide volley uitstekend uit maar de keeper van Zinkwegse boys redde uitstekend. Na een goede aanval van de Boys kreeg de spits een geweldige kans maar deze miste volledig. Bolnes was duidelijk de bovenliggende club maar moest wachten tot de 35e minuut voordat de 0 – 2 op de borden kwam. Een van de uitblinkers bij Bolnes was Chendrick Privana die na een uitstekende aanval in scoringspositie werd geblokt maar in de herkansing scoorde hij alsnog de 0 – 2. Vlak voor rust had hij ook de 0 – 3 op de schoen maar werd uitstekend gered door de keeper van de Boys.

Tweede helft

In de 2e helft begon de Lopes formatie weer prima en leverde genoeg kansen op waarbij vermeld dient te worden dat de uitstekende voorzet van Privana minder goed werd afgewerkt door Aleph Real Lopes. Bolnes kreeg even later een terechte strafschop tegen maar scheidsrechter Van Drunen floot wel erg laat. Zinkwegse Boys benutte deze kans en bracht de stand op 1 – 2. Hierna kreeg Bolnes genoeg mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden maar miste gewoon scherpte.

De 2 – 2 kwam uit de lucht vallen, een klutsbal waarbij iedereen van de defensie stond te kijken en de speler van Zinkweg de bal met zijn punt van de schoen kon binnen tikken. Hierna was de wedstrijd wel gespeeld en eigenlijk vond iedereen van Bolnes dat er veel meer in gezeten had.

Aanstaande zaterdag is de 1e wedstrijd van de nieuwe competitie en zal Bolnes toch echt scherper moeten zijn. Valt nog te vermelden dat een trouwe supporter, van oudsher lid van Bolnes, op 75-jarige leeftijd zijn debuut maakte als grensrechter.