Sport

Bolnes sterk terug na zwak begin

Binnen 4 minuten stond Bolnes achter tegen ’s-Gravendeel, deze ploeg stond er dan ook gelijk aan het begin van de wedstrijd dit in tegenstelling van “de bergbespelers”.

Het eerste kwartier was dan ook zo’n beetje overleven voor de Bolneszijde. Zeker omdat binnen 8 minuten Stanley Muth moest uitvallen met een hamstringblessure en werd vervangen door Gino Capobianco. Na een kwartier nam Bolnes steeds meer het initiatief onder de uitstekend spelende linker flank waar de snelle mannen Gianne Lopes en Chendrick Privania en de steeds beter spelende Derrel Lionahr goed op dreef waren. Na ongeveer een half uur spelen begon Derrel Lionahr weer eens aan een van zijn snelle rushes die leidde dat hij binnen de beruchte lijnen werd neergelegd. De gegeven penalty werd door hem onberispelijk in het doel geschoten. Dit leek dan ook de ruststand te worden maar in de 43e minuut, terwijl de hemel de sluizen open zette, verspeelde Jazzly John door onoplettendheid de bal. Hierdoor kreeg een speler van ‘s-Gravendeel van de Bolnesdefensie vrije doorgang en kon op een simpele manier keeper Mike Hamstra passeren.

Het grootste gedeelte van de 2e helft was Bolnes beter dan s`-Gravendeel en dat resulteerde dan ook in voldoende kansen en werkte de ploeg van trainer Lopes zich een slag in de rondte. Het kon dan ook niet uitblijven dat Bolnes de gelijkmaker op de borden bracht, een uitstekende pass van Yorik Visser op Gino Capobianco die uiterst beheerst keeper Ricardo Bakker passeerde en de 2 – 2 maakte. Hier waren nog kansen voor Derrel Lionahr die gehaast over schoot en Jazzly John de depaal raakte. Zo’n 10 minuten voor het einde leek het wel of de tank leeg was bij het met energie smijtende Bolnes. Hierdoor kon de thuisploeg de druk wat opvoeren waardoor keeper Mike Hamstra en zijn defensie konden toch nog vrij makkelijk het gelijke spel over de streep trekken.