Sport

Bolnes stunt tegen Rijsoord op het Ridderkerk Toernooi

Op woensdag 16 augustus 2023 werd het tweede duel gespeeld van het Ridderkerk Toernooi 2023. Gastheer van deze editie van het Ridderkerk Toernooi is vijfdeklasser SV Bolnes en dat trad aan tegen tweedeklasser Rijsoord.

In de openingsfase van het duel keken beide teams de kat aardig uit de boom. Een eerste kansje kon pas in de vierde minuut genoteerd worden en was een eenvoudig afstandsschot van Francesco Messina in de handen van Devin Maasbach. De eerste kans voor Bolnes was voor Daley Hilkemeyer, die uit een vrije trap mocht aanleggen, maar zijn inzet gestuit zag worden door de muur. Uit de corner die volgde van Noury Mulder kopte de vrijstaande Danny Paludanus goed binnen: 1-0. Tien minuten later had Bolnes de voorsprong kunnen verdubbelen, maar na een vlotte aanval over meerdere schijven werd het schot van Nick van Duuren goed gepakt door Michael de Leeuw. Daarna waren er nog wel wat afstandsschoten in de eerste helft, maar geen echte kansen meer voor beide ploegen. In de slotminuut volgde er na een te stevig duel een opstootje op het veld tussen beide teams. Het arbitrale trio besloot om Rijsoord-speler Luivienno Statia, die een elleboog uitdeelde met rood te bestraffen.  Nadat het spel hervat werd mochten beide teams meteen naar de thee.


In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. Bolnes bleef fysiek het gevecht aan gaan en Rijsoord was lange tijd niet bij machte om echt richting het doel van Bolnes op te stomen. In de 57ste minuut was Bolnes weer dichtbij een treffer. Uit een rebound van een corner schoot Boyd Rijnenberg via de lat over. Pas in het laatste kwartier kreeg Rijsoord enkele kansen op rij. Alle afstandsschoten gingen echter naast of kwamen recht op doelman Maasbach af. Alleen Kevin Versteeg, die goed aangespeeld werd door Casper Gerritse had raak moeten schieten, maar van dichtbij ging de bal net naast. In slotminuut moest Maasbach de bal nog wel een keer wegstompen na een inzet van Chakib Lechheb, maar het bleef bij de 1-0 stand voor de ploeg van trainer Mark van Zanten.

Bolnes plaatste zich zodoende voor de finale van aanstaande zaterdag tegen RVVH. Rijsoord gaat het opnemen tegen Slikkerveer om de derde en vierde plaats. Zaterdag 19 augustus worden de finalewedstrijden gespeeld. Om 12.00 uur start de wedstrijd om de derde en vierde plaats en om 14.30 uur begint de finale.

Opstelling Bolnes: Devin Maasbach, Rene Wilting (60 – Ronald Vrolijk), Mike Navajas Sanchez, Rodney van Dam, Jailson Dos Santos (80 – Chantienne de Jongh), Noury Mulder (56 – Aleph Real Lopes), Izak Lavooij, Boyd Rijnenberg, Nick van Duuren (60 – Nordin Ait Lachen), Danny Paludanus en Daley Hilkemeyer.

Opstelling Rijsoord: Michael de Leeuw, Ruben Agostina (60 – Dogukan Kulub), Stefan Havelaar (70 – Timo Versteeg), Kevin Versteeg, Vince van Nes (60 – Damian Muller), Sander Oudijn, Luivienno Statia, Joel Shahzad, Francesco Messina, Enrique Edoameruse (60 – Casper Gerritse) en Luca Boumeister (70 – Chakib Lechheb).

Foto’s: Roelie ’t Jong