Sport

Bolnes trekt aan het kortste eind

In een spannende finale van de nacompetitie heeft Quick met 3-1 gewonnen van Bolnes. Hiermee blijft Quick in de vierde klasse, terwijl Bolnes nog een jaar in de vijfde klasse zal moeten spelen.

Beide ploegen hadden zich via een zwaarbevochten overwinning in de halve finales geplaatst voor deze eindstrijd. Bolnes wist Woerden te verslaan, terwijl Quick afrekende met Hazerswoudse Boys. In beide wedstrijden was een verlenging nodig om tot een beslissing te komen.

In de eerste 45 minuten was Quick de bovenliggende partij. De ploeg creëerde enkele kansen uit hoekschoppen en wist na een half uur spelen de score te openen. Bolnes kreeg voor rust nog twee mogelijkheden via Tom Dijksman en Remco Buist, maar doelman Dylan Oosterveer van Quick bracht beide keren redding.

Na de pauze kwam Bolnes beter in de wedstrijd. Tom Dijksman zorgde voor de gelijkmaker en zijn ploeg kreeg daarna kansen om op voorsprong te komen. Een opmerkelijk moment was er toen Dijksman richting het doel van Oosterveer ging en neergelegd leek te worden. Scheidsrechter Gok zag er echter geen rode kaart in en bestrafte de Quick verdediger met geel. Vlak voor het einde van de reguliere speeltijd kreeg Rodney van Dam wel rood voor het neerhalen van een doorgebroken speler van Quick.

In de eerste helft van de verlenging hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. In het tweede deel sloeg Quick echter toe. De 1-2 viel en vlak voor het laatste fluitsignaal bepaalde Quick uit een strafschop de eindstand op 1-3.