Sport

Bolnes verliest van Maense

In een zeer rommelige wedstrijd onder winderige omstandigheden op sportpark Vreelust heeft Bolnes de wedstrijd tegen Maense, de nummer 3 van de competitie, verloren.

De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter T. van de Bend en daarmee is gelijk de slechtste deelnemer aan deze wedstrijd genoemd. In de eerste helft gebeurde er tot de 25eminuut eigenlijk niets, beide ploegen leden onnodig veel balverlies wat de kijkwaarde niet ten goede kwam. Maar toen brak een speler van Maense door over rechts. Hij werd op snelheid geklopt door Chendrik Pirvana, die de bal met een ultieme poging tot een corner kon verwerken.

Maar helaas voor Bolnes en tot verbazing van Maense wees de scheidsrechter naar de stip. Zowel de spelers als de supporters van beide teams begrepen niets van deze beslissing en van verbazing het hoofd te schudden. Door een knappe redding van keeper Ozgur Cakir miste Maense dit buitenkansje. En de wedstijd kabbelde voort tot de 37e minuut toen kreeg Bolnes een vrije trap zo’n 5 meter buiten het strafschopgebied. Derrel Lionahr krulde de bal over de muur langs de keeper en zette Bolnes op een 0 – 1 voorsprong. Na 42 minuten vond scheidsrechter van de Bend het genoeg en floot voor de rust. 3 minuten te vroeg en ook de blessuretijd, die er door een langdurige verzorging zeker was, werd hiermee te niet gedaan.

In de 2e helft kwam Bolnes onder zware druk te staan in de 65e minuut resulteerde dit in de 9e corner voor Maense en kopte Donaldo de 1 – 1 binnen.

Daarna werd de druk wel minder en kwam Bolnes er soms gevaarlijk uit. In de 72e minuut brak Derrel Linahr over rechts uit en kwam door uitglijden terecht op de grond en tot grote hilariteit van het publiek lag de scheidsrechter de bal op de stip. Dit was de 2e belachelijke strafschop van deze middag maar Derrel Lionahr dankte de scheidrechter voor dit cadeautje en schoot de 1- 2 binnen.

Binnen vijf minuten bracht Maense speler Donaldo met ook zijn 2e de stand weer op gelijke hoogte. Uit een onoverzichtelijk situatie kreeg hij de bal op zijn knie en verraste daar mee keeper Cakir volkomen. In de 83e minuut geeft de scheidsrechter een vrije trap en zet de muur opstand en geeft iemand van Bolnes een gele kaart. Niemand weet voor wie de kaart is en bij navraag van aanvoerder Visser wijst de scheidsrecht Jainni Lopes aan, dit is zijn 2e gele kaart. Het onbegrip bij de spelers van Bolnes is groot en misschien bij Lopes nog het grootst. Met 10 man en nog zeker 7 minuten te gaan plooide Bolnes terug om te proberen het puntje vast te houden. Maar daar dacht scheidsrechter van de Bend in beide gevallen anders over. Maense kreeg een aanval over links en wilde de bal voorzetten maar door adequaat ingrijpen van Bolnes ging de bal over de zijlijn waarbij een speler van Maense de bal raakte. Die liep ook weg want tenslotte was de ingooi voor Bolnes en ook de Bolnes defensie liep naar voren.  Een andere speler van Maense pakte de bal gooide in en Bolnes bleef staan, de bal werd voorgetrokken en Jerson kopte knap binnen 3 – 2. Ondanks de vele protesten van Bolnesspelers keurde scheidsrechter van de Bend de goal goed. Bolnes moest opnieuw beginnen maar binnen een minuut floot de scheidrechter voor het einde. Net als in de eerste helft zeker 4 minuten te vroeg en dat nog voor er überhaupt blessuretijd werd gerekend.

Ondanks de meest merkwaardig beslissingen van de scheidsrechter maakten beide teams er een uitermate sportieve wedstrijd van, welke dankzij hen gelukkig goed afliep.