Sport

Bolnes wint eerste nacompetitiewedstrijd 

Na de teleurstelling van twee weken geleden, toen Bolnes een zeker lijkend kampioenschap toch nog wist te verspelen, moesten de Ridderkerkers zich opmaken voor de nacompetitie. In die nacompetitie kreeg het SC Woerden op bezoek en won uiteindelijk met 2-1 na verlenging. Onder leiding van scheidsrechter Ruben Pollé werd er om 14.30 afgetrapt op de Bolnesser Berg.

Bolnes begon sterker aan de wedstrijd en drukten de bezoekers terug op eigen helft. In deze fase had Tom Dijksman de openingstreffer op de voet, maar zijn schot ging langs het doel van Woerden goalie Joep Ton. Aan de andere kant was het Leroy Scholman die een plaag bleek voor de verdediging van de thuisploeg. Eenmaal wist hij voor doelman Devin Maasbach te verschijnen, waarbij het 16-jarige keeperstalent zich wist te onderscheiden met een redding met zijn voeten. Met een 0-0 stand zochten beide teams de kleedkamer op.

In de tweede helft gooiden de bezoekers het over een andere boeg. Bolnes werd teruggedrongen op de eigen helft en wist zich niet onder de druk van Woerden uit te voetballen. Ondanks het veldoverwicht lukte het in deze tweede helft niet om een doelpunt te maken, waardoor beide ploegen na 90 minuten zich op mochten maken voor een verlenging.

Met Michael Lindberg en Boyd Rijnenberg als verse invalkrachten kreeg Bolnes in de eerste verlenging meer grip op de wedstrijd en lukte het weer vaker om ook op de helft van de tegenstander te komen. Toch was het Woerden wat voor het openingsdoelpunt zorgde. Een vrije trap werd door Aimé Bovenkamp binnen gekopt en bracht de bezoekers in extase.

Bolnes leek dood en begraven, maar het inbrengen van Nourdin Ait Lahcen bracht nieuw leven in de ploeg. De boomlange veertigjarige pinchhitter werd door Rijnenberg alleen voor doelman Ton gezet en was zijn gewicht in goud waard door de bal langs de doelman te schuiven. Met nieuwe energie ging Bolnes op zoek naar de overwinning. Niet lang na de 1-1 was het Tom Dijksman die met zijn laatste restje energie Daley Hilkemeijer alleen voor de doelman zette. De spits wist de doelman te passeren met een lage schuiver, waardoor hij zorgde voor een ware vreugde-explosie op de Bolnesser Berg. Met vereende krachten probeerde Woerden in de ‘dying seconds’ nog tot een gelijkmaker te komen, maar tevergeefs….

En zo boekte Bolnes een zwaar bevochten zege en mag het zich opmaken voor de finaleronde. In deze finale treft het Quick uit Den Haag, wat 9de eindigde in de vierde klasse C.

Update 3 juni 2024:
Het beslissende nacompetitieduel voor promotie naar de vierde klasse worden aanstaande zaterdag 8 juni 2024 gespeeld om 14.30 uur op het terrein van HVC in Hoek van Holland, dat voetbalt op echt gras. Tegenstander is Quick uit Den Haag. Bolnes vertrekt met de bus om 12.30 uur. Supporters kunnen zich nog hiervoor aanmelden om mee te rijden. Aanmelden voor de bus via ledenadministratie@svbolnes.nl of stuur een appje naar 06-48461915.