Sport

Bolnes wint ruim van Gouderak

Op 24 februari stond het aantrekkelijke affiche tussen koploper SV Bolnes en VV Gouderak op het programma. De heenwedstrijd werd met 2-4 gewonnen door Bolnes, waarbij Daley Hilkemeijer alle doelpunten voor zijn rekening nam. Onder leiding van scheidsrechter Mitchel Spaans begon vandaag de wedstrijd om 14:30 uur.

In de beginfase liet de thuisploeg er geen gras over groeien. Met fris combinatievoetbal werd de tegenstander de verdediging ingedrukt. Toch liet het openingsdoelpunt even op zich wachten. Nadat Tom Dijksman in de 20ste minuut werd neergehaald in het strafschopgebied mocht Hilkemeijer aanleggen voor de strafschop. De als middenvelder opgestelde spits schoot het leer tegen de touwen en bezorgde Bolnes zo de voorsprong. Slechts drie minuten later wist Nick van Duuren doelman Stef Hogendoorn van Gouderak te passeren, waardoor Bolnes op een comfortabele voorsprong kwam.

In de 38e minuut was het Tom Dijksman die het net wist te vinden, na een uitstekende voorzet van Edilsony Dias Gomes. Het hoogtepunt van de eerste helft kwam echter in de laatste minuut van de eerste helft, toen Nick van Duuren met een schitterend doelpunt zijn tweede goal van de wedstrijd maakte. Vergelijkbaar met Ronaldinho in zijn beste jaren slalomde hij door de verdediging van Gouderak en passeerde de doelman met een prachtig schot in de verre benedenhoek. Bolnes kreeg in deze eerste helft nog veel meer kansen, maar slaagde er niet in ze te benutten.

In de tweede helft speelde Bolnes dominant en creëerde wederom veel kansen. Er waren verschillende mogelijkheden om meerdere doelpunten te maken, maar uiteindelijk was het alleen invaller Boyd Rijnenberg die vlak voor tijd de score naar 5-0 tilde.

De wedstrijd naderde zijn einde toen Gouderak een penalty kreeg in de laatste seconden van de wedstrijd. Bolnes-keeper Devin Maasbach wist zich te onderscheiden door de penalty te stoppen, waardoor hij zijn team een clean sheet bezorgde. Uit zeer betrouwbare bron is vernomen dat NAC-prominent Ton Lokhoff stond te springen op de bank van opwinding, terwijl hij de woorden uitriep: ‘met Maasbach kunnen we eindelijk een waardige opvolger van Jelle ten Rouwelaar halen!’

En zo boekte de thuisploeg een relatief eenvoudige zege op de nummer negen uit de competitie en blijven ze op koers voor het kampioenschap. Na de wedstrijd stond er, na lange afwezigheid, weer een rad van avontuur op het programma. Met fantastische prijzen variërend van Happy Socks tot een bierpakket bleek dit een ware trekpleister voor het publiek. De hoofdprijs, een pannenset, werd gewonnen door Rene Wilting die hiermee zijn vriendin wist te trakteren op een verlaat Valentijns cadeautje. Speciale dank gaat uit naar vice-aanvoerder Michael Navajas-Sanchez die dit alles tot in de puntjes wist te organiseren.

Volgende week reizen de Ridderkerkerks naar Nieuwerbrug aan den Rijn om daar aan te treden tegen Rijnstreek.