Sport

Bolnes wint ruim van Sportief

SV Bolnes mocht het zaterdag 23 maart 2024 opnemen tegen de nummer 9 uit de competitie VV Sportief. In de heenwedstrijd bleek dit een taaie tegenstander, aangezien Bolnes pas in de laatste minuten van de wedstrijd de overwinning (5-1) binnen wist te slepen. Matchwinner van toen, Nick van Duuren, moest vandaag eigenlijk achter zijn laptopje zitten om te werken, maar kreeg zijn manager zo ver om twee uurtjes voor hem in te vallen. Manager, bedankt.

De KNVB erkende het belang van deze wedstrijd en besloot de internationaal erkende scheidsrechter Panagiotis Panagakos uit Griekenland aan te stellen voor dit topaffiche in de vijfde klasse. Om 14.30 gaf hij het beginsignaal, waarna Bolnes ten aanval trok. Dit leidde al snel tot een strafschop toen Daley Hilkemeijer in de zestien werd neergehaald, een kans die Michael Navajas-Sanches niet onbenut liet. Met een doeltreffende penalty zette hij de 1-0 op het scorebord. Alweer het vijfde doelpunt in de competitie van de ‘regelneef van Bolnes’. 

De thuisploeg bleef zoekend naar mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. Die kans kwam in de 30ste minuut toen René Wilting, alias ‘The Flash’, Danny Paludanus in staat stelde om de score naar 2-0 te tillen. De ‘trots van Nieuwerkerk’ toonde na dit doelpunt wat emotie, aangezien de aanvaller al zestien wedstrijden het net niet wist te vinden.

Ondanks diverse kansen voor rust slaagde Bolnes er niet in om hun voorsprong verder uit te bouwen, waardoor beide teams met een 2-0 stand de rust in gingen.

Na de pauze bleef Bolnes de dominante partij. Daley Hilkemeijer vergrootte het verschil naar 3 met een doelpunt uit een scrimmage voor het doel. Niet lang daarna vond Danny Paludanus Ayrton Frans met een uitstekende voorzet, die Frans op spectaculaire wijze afrondde: 4-0.

Hierna werd het wat slordiger aan Bolnes kant, waardoor de bezoekers vaker over de middenlijn kwamen. Dit resulteerde in een doelpunt van Sportief aanvaller Joel Verkerk, die de bal door de benen van doelman Maasbach prikte. De goalie kampt al de gehele week met een stijve, waardoor hij niet geheel fit aan de wedstrijd begon. Een stijve nek welteverstaan…

De wedstrijd werd afgesloten met een prachtige combinatie door het centrum van Sportief, die Jailson Dos Santos bekroonde met een uitmuntend schot in de kruising, waarmee de eindstand op 5-1 werd gezet.

Na afloop werd matchwinner Danny Paludanus om een eerste reactie gevraagd: ‘afgelopen donderdag heb ik een uitstekende training afgewerkt, waarna de trainer naar me toe kwam met de mededeling: je staat in de spits zaterdag. Dit zorgde voor best wat spanning, waardoor ik vrijdagavond een klein drankje heb genuttigd om alles een beetje ‘los te laten’. Dat hielp vandaag!’

Met Pasen is er geen wedstrijd, waarna Bolnes op 6 april 2024 afreist naar Driebruggen om daar aan te treden tegen de nummer twee uit de competitie WDS.