Sport

Bolnes wint van SPV’81

In een cruciale wedstrijd tussen koploper SV Bolnes en achtervolger SPV’81, waarbij het verschil voorafgaand aan de wedstrijd acht punten bedroeg, heeft SV Bolnes revanche genomen na het eerdere verlies tegen SPV’81 in Polsbroek. Onder leiding van scheidsrechter Erik Ju werd om 14.30 afgetrapt voor wat een spannende wedstrijd beloofde te worden. De eindstand werd 2-0.

Vanaf de eerste minuut domineerde thuisploeg het spel. Met prima combinatievoetbal stuurde Bolnes de bezoekers regelmatig van het kastje naar de muur. De ploeg creëerde veel mogelijkheden en was duidelijk op zoek naar een vroeg openingsdoelpunt. Keeper Jeroen Both van SPV’81 wist echter met enkele uitmuntende reddingen zijn doel schoon te houden.

De doorbraak kwam na ongeveer een kwartier spelen toen, Rad van Fortuin-oprichter, Michael Navajas-Sanchez de lat raakt na een prima genomen hoekschop van Noury Mulder. Remco Buist was er als de kippen bij om de rebound binnen te schieten, waarmee hij zijn team op een 1-0 voorsprong zette. Na deze voorsprong bleef Bolnes aandringen, maar wist het de score niet verder uit te breiden. De bezoekers hadden hielden vandaag vast aan het speltype: lange halen, snel thuis, waarbij ze hun spits Stijn Achterberg soms tot wanhoop dreven. 

Het spelbeeld veranderde iets in de tweede helft; het veldspel van SV Bolnes was minder dominant dan in de eerste helft, maar desondanks bleven ze kansen creëren om hun voorsprong uit te breiden. De bezoekers kwamen in deze tweede helft iets beter voor de dag en wisten zelfs enkele kansen te creëren. Echter lukt het deze middag niet om doelman Devin Maasbach echt te laten schrikken.

In het slot van de wedstrijd nam SPV- verdediger Hessel Kruijt de bal aan op zijn arm in zijn eigen 16-meter en weest arbiter Ju naar de strafschopstip. Michael Navajas-Sanchez ging achter de bal staan en schoot het leer kundig in de benedenhoek. Deze goal bracht de stand op 2-0, wat uiteindelijk ook de eindstand zou blijken.

Dit resultaat betekent dat SV Bolnes haar voorsprong op achtervolger SPV’81 vergroot naar elf punten. Trainer Mark van Zanten toonde zich na afloop uitermate tevreden met deze “zeer belangrijke overwinning”. Volgende week reizen de blauw-witten af naar Moerkapelle om daar aan te treden tegen de plaatselijke VV.