Sport

Bolnes zet vele kansen niet om in overwinning

Na een spannende strijd moest SV Bolnes genoegen nemen met een 3-3 gelijkspel tegen het hooggeplaatste Stolwijk. Ondanks vele kansen kon Bolnes de overwinning niet binnenhalen. De bezoekers van vandaag verloren dit seizoen pas één keer en wonnen vijf van hun acht wedstrijden. SV Bolnes speelde twee potjes minder en wist tot nu toe ook vijf wedstrijden winnend af te sluiten.

Trainer Mark van Zanten moest weer eens puzzelen vandaag. Door diverse omstandigheden waren: Daley Hilkemeijer, Rodney van Dam, Nick van Duuren, Nordin Ait Lahcen, Mike Hamstra en Danny Paludanus niet van de partij. Toch wist de oefenmeester dertien man op te trommelen, waardoor er zelfs twee spelers op de bank plaatsnamen.

Om half drie floot scheidsrechter Quinn Vugts voor het begin van de wedstrijd, waarna de thuisploeg op zoek ging naar een vroeg openingsdoelpunt. Linksbuiten Tom Dijksman, die zijn padelracket voor vandaag even inwisselde voor voetbalschoenen, dacht na één minuut al trefzeker te zijn. Zijn schot vloog echter rakelings langs de paal. In het eerste halfuur bleef de thuisploeg dreigend, waarbij gelegenheidsspits Larry Gomes Rodrigues steeds goed aanspeelbaar was. Toch wist Bolnes de vele kansen niet om te zetten in doelpunten, waardoor het de bezoekers onnodig ‘in leven hield’. Bij één van de spaarzame uitvallen van Stolwijk was het wél direct raak. Een van richting veranderd schot van Nick Teeuwen vloog over doelman Devin Maasbach heen en bracht Stolwijk op een 0-1 voorsprong. Lang konden de bezoekers niet van deze voorsprong genieten want na een prima genomen vrije trap van Noury Mulder was het Izak Lavooij die de bal achter doelman Tim de Pater schoot. Ook deze stand bleef niet lang op het scorebord staan, want Stolwijk benutte ook haar tweede kans van de wedstrijd. Ditmaal was het Marc Plug die de bal het doel in kon lopen, na niet al te heldhaftig defensief optreden van de thuisploeg. Met een 1-2 ruststand zochten beide teams de thee op.

In het tweede bedrijf ging SV Bolnes door waar het in de eerste helft mee bezig was: kansen creëren. Al snel viel de gelijkmaker toen een voorzet van Ayrton Frans door niemand werd aangeraakt en pardoes in het vijandelijke doel viel. Stolwijk goalie Tim de Pater wist een voorsprong van de thuisploeg nog regelmatig te voorkomen, maar was kansloos toen Michael Navajas-Sanchez vanaf randje 16 vrij kon uithalen. Na deze treffer leken de bezoekers ‘rijp voor slacht’, maar het ontbrak SV Bolnes deze middag aan een beetje geluk. Door het uitblijven van de 4-2 bleef Stolwijk richting het einde van de wedstrijd hopen op een beter resultaat. Deze hoop werd beloond toen rechtsbuiten Lars Buijense de diepte in werd gestuurd en doelman Maasbach verschalkte met een lob en zo de 3-3 op het scorebord zette. In de absolute slotfase kregen beide ploegen nog kansen op de overwinning, maar er werd niet meer gescoord waardoor beide ploegen genoegen moesten nemen met een puntje.

Trainer Mark van Zanten baalde van het resultaat: ‘Misschien hadden we na de 3-2 de boel wel op slot moeten gooien, maar ik heb uit mijn tijd bij SV Lombardijen geleerd, dat in de aanval gaan vaak de beste verdediging is. Maar goed… Dat is inmiddels al zo lang geleden! Helaas kregen we vanmiddag in de slotfase het spreekwoordelijke deksel op de spreekwoordelijke neus.’ Volgende week reist Bolnes af naar Kralingen om daar aan te treden tegen de trotse koploper NOC.