Sport

Cas Huijsdens wint Oudelande jeugd open

Het is Cas Huijsdens wederom gelukt het Oudelande de Witte brug Open te winnen in de categorie t/m 17. Vorig jaar was Cas ook al de grote winnaar van het toernooi. Cas mocht het in de finale opnemen tegen zijn eeuwige rivaal en broer Jelle. De broers maakten er een gelijkwaardige partij van, maar het was Cas die in beide sets op de belangrijke momenten de punten pakte. Via een 6-4 6-3 winst mocht Cas zich voor het 2e jaar op rij jeugdkampioen van d’Oudelande en omgeving noemen.

Bij de meisjes werd alleen t/m 14 jaar getennist. In de finale won Ruby van Amerongen in een spannende 3-setter van Israa Bonafacia. Bonafacia won de eerste set met 2-6 maar kon deze voorsprong niet volhouden. Van Amerongen knokte zich terug via een 6-4 setwinst. In de derde set was het verzet van Bonafacia gebroken. Via een 6-2 setwinst mocht van Amerongen de eerste prijs in ontvangst nemen.

Ook de Oudelande talenten vielen in de prijzen. Dean Klee won een zeer spannende finale van Jort Geleinse. Geleinse was in de poulefase nog in 2 sets te sterk maar de finale werd in de derde set in het voordeel van Klee beslist. Samen met Geleinse won Klee ook nog het dubbelspel.

Op de zondag werd de worldtour voor de kleinste jeugd georganiseerd en op woensdag vond een rood/oranje evenement plaats op het Oosterpak. Voor de jongste tot aan de oudste jeugd was er daardoor een week lang van alles te beleven bij tennisvereniging d’Oudelande.