Chagrijn bij Rijsoord

Na afloop van de thuiswedstrijd tegen Poortugaal overheerste bij Rijsoord vooral het chagrijn. In slechts enkele minuten verspeelde Rijsoord in de tweede helft een zorgvuldig opgebouwde voorsprong en stond het uiteindelijk met lege handen. De technische staf en de spelers moeten met elkaar maar in gesprek gaan om te achterhalen hoe een wedstrijd zo uit handen gegeven kan worden.

Voorafaande aan de wedstrijd was er een indrukwekkende minuut stilte vanwege het overlijden van Gerrit Bestebreurtje, destijds speler van het roemruchte elftal van de v.v. Rijsoord. In de opstelling van Rijsoord ontbrak Danilo Alkema. Vorige week nog wel aanwezig, maar afgelopen week sloot hij zich aan bij het respectabele aantal geblesseerde spelers, waar Rijsoord nog steeds mee kampt.

In de eerste helft controleerde Rijsoord de wedstrijd. Bezoeker Poortugaal, vorige week nog verrassend gelijk gespeeld, stelde zich vooral afwachtend op en dus mocht Rijsoord naar hartenlust combineren en de mogelijkheden van een aanval opzoeken. Dit leidde tot enkele kleine, maar reële kansen. Alhoewel Poortugaal Rijsoord het spel liet maken, bleken de bezoekers zeker niet ongevaarlijk. Na net tien minuten gespeeld te hebben loste Claudio Santos Silva een schot op het doel van Rijsoord, dat vakkundig door doelman Christian van Wijngen over het doel werd getikt, zoals hij ook kort daarvoor enkele goede acties had. Na bijna een half uur ook een mooie kans voor Rijsoord door een goede actie van Danny Haasdijk, maar de bal werd dicht bij het doel van Poortugaal over de achterlijn verwerkt. Rijsoord liet zich deze eerste helft van de goede kant zien zonder dat het tot echt grote kansen leidde. En de tegenstander mocht dan wel af en toe gevaarlijk zijn, maar afronden van een goede kans is ook vak apart. Toch kwam Rijsoord een enkele minuut voor de rust nog op voorsprong. Twee minuten voor de rust was er een vrije schop voor Rijsoord en die werd genomen door Romano Niamut. Het resultaat zou niet voldoende zijn, want de bal belandde in de muur en daarbij maakte Niels Versteege hands en dus volgde een strafschop. Gazar Dermendjan rondde dit buitenkansje af; 1-0. Op dat moment gezien het spelbeeld een verdiende voorsprong.

Ommekeer

De tweede helft zou een heel ander beeld te zien geven en zorgen voor een behoorlijk portie chagrijn bij heel Rijsoord. Poortugaal kwam anders uit de kleedkamer dan waarmee de wedstrijd begonnen was. Al na twee minuten kreeg Rijsoord een eerste waarschuwing. Gershwin Lake kopte in vrije positie op de lat en hiermee werden de intenties van de bezoekers duidelijk. Een betere tweede helft dan de eerste. Rijsoord kon het eerste gedeelte van die tweede helft de wedstrijd nog redelijk onder controle houden. Alhoewel Christian van Wijngen nog een keer goed moest ingrijpen en aan de andere kant Nick Ruigrok op doelman Koen Morssink stuitte. Echter met nog iets meer dan twintig minuten te spelen kwam er op dat moment toch de verdiende gelijkmaker voor Poortugaal. Verdedigers Lorenzo Braaf en Romano Niamut kregen gezamenlijk de bal niet goed onder controle en daarvan maakte Claudio Santos Silva dankbaar gebruik; 1-1. Een knullig optreden van de verdediging van de thuisploeg. Rijsoord was nog niet van de schrik bekomen of het keek al tegen een achterstand aan. Bij een snelle uitval direct na de aftrap van Rijsoord maakte Niels Versteege de 1-2. De assistent-scheidsrechter ontging de buitenspelsituatie. En vijf minuten later was het alweer raak door een doelpunt van Claudio Santos Silva; 1-3. Rijsoord zakte finaal ‘door het ijs’ en had geen weerwoord meer op de aanvallen van de tegenstander. Zes minuten voor het einde zorgde Jordi Dekker voor de 1-4 einduitslag. Gazar Dermendjan stuitte op de doelman en uit de aanval daarvan zorgde Poortugaal voor een regelrecht pak slaag voor de thuisploeg. Een einduitslag waar niemand na de eerste helft rekening mee had gehouden. Op basis van de eerste helft kreeg Rijsoord te weinig, maar deze zaterdagmiddag duurde de wedstrijd helaas een helft te lang.

Volgende week speelt Rijsoord de uitwedstrijd in Katwijk tegen Rijnvogels, dat tot nu toe het maximaal aantal punten uit twee wedstrijden heeft. Hopelijk laat Rijsoord nu twee helften zien dat het tot goed voetbal in staat is.

Opstelling: Christian van Wijngen – Jayson Donk (72. Mark Zwang) – Maily Lopez (80. Joel Shahzad) – Lorenzo Braaf – Romano Niamut – Gazar Dermendjan – Nick Ruigrok – Gianni Straal – Danny Haasdijk – Shamir de Jesus – Makeko Koroma.