Sport

Christiaan Lindeman wint HSP Oudelande open

Het is Christiaan Lindeman gelukt zijn status als sterkste deelnemer waar te maken. Lindeman als nr. 165 van Nederland de hoogst geplaatste speler van het jaarlijkse open toernooi van tennisvereniging d’Oudelande, was voor aanvang de te kloppen man.

Lindeman maakte zijn status tijdens het toernooi volledig waar. In zijn route naar de finale verloor hij geen set. In de finale mocht hij het opnemen tegen de verrassende finalist Bram Bruinse. Bruinse versloeg in de halve finale de nr. 2 geplaatst Lars Hordijk. Lindeman liet in deze finale tegen Bruinse duidelijk zien wie de beste speler was op de baan. Vooral in de eerste set was Lindeman oppermachtig. Na de winst in de eerste set (6-2) was de 2e set wel gelijk opgaand. Toch was het wederom Lindeman die de beslissende breek maakte. Via de 2e set winst met 6-4, mocht Lindeman de eerste prijs en de wisselbeker in ontvangst nemen.

In het herendubbelspel in de categorie 3 waren Daniel Lingsveld en Karol van der Linden de eindwinnaars in een poule van 4.

Bij de dames was het damesenkel 4 onderdeel het belangrijkste schouwspel. In een drukbezet toernooi was het uiteindelijk Jill Soedaryo die de titel opeiste. Soedaryo wist in elk van haar 3 partijen een 6-0 set te winnen. Daarnaast verloor ze geen enkele set. Ook in de finale tegen Quinty van Dongen werd er weer in 2 sets gewonnen. In de eerste set was de wedstrijd nog gelijk opgaand maar na verlies van de eerste set in de tiebreak was het verzet van Van Dongen gebroken en mocht Soedaryo de eerste prijs in ontvangst nemen (7-6 6-0).

In het damesdubbelspel in de hoogste categorie (3), waren het Sharon Veldhoven en Fleur Amperse zegevierend. De dames speelden een 3 sets partij van bijna 3 uur tegen Denise van der Leer en Anjali Ramhit. Dit duo was eerste geplaatst en normaliter grootste kanshebber in deze eindstrijd. Veldhoven en Amperse pakten de eerste set (6-4) en leken lang op weg naar ook een 2e set winst. Van der Leer en Ramhit knokten zich in deze set naar een tiebreak en wisten deze te winnen (6-7). In de derde gelijk set waren het echter toch Amperse en Veldhoven die de winst over de streep wisten te trekken (6-2).