Sport

Competitie handballers Saturnus’72 weer van start

Zaterdag 9 september 2023 gaat de competitie voor de handballers van Saturnus’72 weer van start. Vanaf 10.00 uur is er op het Reyerpark een knallende seizoenopening. Naast diverse competitiewedstrijden is er ook aandacht voor Beach handbal en zijn er ook oefen/demonstratie wedstrijden. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met de handbalsport.

Dames senioren

De dames komen dit seizoen uit in de tweede klasse van de zaalcompetitie. Het midweekse team speelt in de eerste klasse. In aanloop naar de zaal wordt er ook nog gespeeld in de veldcompetitie. Deze wedstrijden worden gebruikt als veredelde oefenwedstrijden. Het is zelfs mogelijk deze veldwedstrijden af te werken in de zaal. Dylan Muller traint de dames en Renate Witsiers (foto boven, links) coacht de ploeg. Tino Bos zit bij het midweekse team op de bank. Renate Witsiers vertelt: “Het blijft natuurlijk altijd lastig als je spelers kwijtraakt, maar daartegenover staat de komst van spelers uit het voormalige Dames junioren A team. Indien nodig schuiven er ook spelers door vanuit het midweekse team. Ik merk binnen de ploegen een groot enthousiasme. Ook binnen de club hangt weer veel energie in de lucht. Ik heb er zin in.” De eerste wedstrijd is zaterdag 9 september om 17.30 uur tegen Saturnus Leiden.

Heren senioren

Voor de heren van Drechtsteden ging het vorige seizoen als een nachtkaars uit. Diverse blessures en het tussentijds vertrek van de trainer zorgden voor een lage klassering. Dit jaar staat de selectie onder leiding van de trainers Mark Tikkel en Stefan Soeteman. Ook zij moesten opnieuw beginnen met het samenstellen van de selectie. Mark heeft zijn sporen onder andere verdiend bij U.S. in Amsterdam. Stefan speelt al jaren in Ridderkerk en heeft zich naast het spelen ontwikkeld in het trainersvak. Op de bank gaat Remco de Jong (foto boven, rechts) fungeren als coach, terwijl Marco Bakema teamleider is. Sven Stok, de laatste wedstrijden van vorig seizoen de interim coach, gaat het weer proberen binnen de lijnen. De voormalige topkeeper is de laatste twee seizoenen niet binnen de lijnen geweest wegens blessureleed. Dit seizoen gaat Sven Stok weer als speler aan de slag. “Ik train volop mee en wil ook alle oefenwedstrijden meespelen. Daarna kan ik zien of het verantwoord is om ook in competitieverband weer aan de slag te gaan,” vertelt Sven. Net als Renate Witsiers is ook Remco de Jong enthousiast. “We hebben voldoende kwaliteit om ons dit seizoen te handhaven. Misschien zit er nog wel meer in, de technische leiding heeft een serieus plan ontwikkeld voor de toekomst. Hierbij wordt al over dit seizoen heen gekeken. Maar eerst maar eens starten met dit seizoen,” vertelt Remco. De heren spelen hun eerste oefenwedstrijd zaterdag 9 september om 16.00 in de eigen hal tegen Savosa.