Op zaterdag 25 november 2023 vindt de jaarlijkse Cyclocross Ridderkerk in de Gorzen weer plaats. Dit evenement maakt deel uit van de GP Cycling veldritcompetitie in Zuid-Holland. Het parcours in de Gorzen is afwisselend en uitdagend voor de crossers. Er wordt gestart in verschillende klassen.

Om 10:45 uur is de start voor de funklasse; dit is een wedstrijd voor iedereen van jong tot oud zonder KNWU-licentie. Wil je een keer de strijd aangaan met je kind, partner of de buurman? Op de MTB, gravelbike of cyclocrosser is dit een leuke wedstrijd om te kijken wie het sterkste is. Maar het gaat natuurlijk vooral om het plezier met elkaar. De wedstrijd duurt een half uur plus één ronde.

Om 12:00 uur starten de nieuwelingen en de 40+ in categorie B. Twee minuten later starten de dames in categorie D; zij gaan 40 minuten met elkaar de strijd aan. Om 13:00 uur starten de snelle mannen in categorie A; zij zullen 50 minuten crossen door de Gorzen.

De inschrijving is vanaf 10:00 uur en de kosten bedragen 3 euro. Parkeren is gratis en op aanwijzing van de verkeersregelaars aan de Gorzenweg.