Sport

Dames Poseidon ’56 beletten Rotterdams promotiefeestje

De dames van Poseidon ’56 kwamen afgelopen zondagmiddag 21 april 2024 in de allerlaatste wedstrijd in de poule uit tegen ZPC Rotterdam. De Rotterdamse ploeg had baat bij een ruime overwinning om beslag te kunnen leggen op de tweede plaats en promotie naar de tweede klasse af te dwingen. Het werd al snel duidelijk dat de wedstrijd in Rotterdams voordeel beslist zou worden, maar de Ridderkerkse vrouwen wisten voldoende weerwerk te bieden om een grote uitslag en Rotterdamse promotie te voorkomen. ZPC Rotterdam won de wedstrijd met 8-3.

Zoals in bijna elke wedstrijd dit seizoen werd de verdediging van Poseidon ’56 danig op de proef gesteld. ZPC Rotterdam dwong vanaf het begin fors aan om snel en veel te kunnen scoren. Maar zoals in zoveel wedstrijden gaf de Ridderkerkse verdediging nauwelijks een krimp. Pas na ruim drie minuten wist de Rotterdamse thuisploeg de score te openen met het enige doelpunt in de periode.

Ook in de volgende twee periodes drong ZPC Rotterdam aan. Tussendoor wist Poseidon ’56 met enkele gevaarlijke speldenprikken toch te zorgen voor problemen in de verdediging van de Rotterdamse formatie. Het resultaat was dat ZPC Rotterdam de voorsprong maar mondjesmaat zag groeien naar 5-2.

Pas nadat het in de vierde periode 6-3 was geworden leek ZPC Rotterdam afstand te gaan nemen. Er werd vlot nog tweemaal gescoord, maar daarna was de koek bij de thuisploeg ook op. ZPC Rotterdam won de wedstrijd weliswaar met 8-3, maar zag de kansen op promotie vervliegen ten gunste van het Alphense AZC.

Uitslag: ZPC Rotterdam Da6 – Poseidon ’56 Da1 8-3 (1-0; 2-1; 2-1; 3-1).

Doelpunten Poseidon ’56: Tonia Ruybroek, Nora Kamp en Paula Roest.