Sport

Dames Poseidon ’56 dicht bij eerste punt

De nog puntloze dames van Poseidon ’56 waren afgelopen zaterdag 16 maart 2024 dicht bij het eerste punt in deze editie van de competitie. Bij middenmoter d’Elft bleef de ploeg goed op de been, maar kon in de slotfase net het verschil niet meer overbruggen. Zodoende ging ook het 18e treffen deze competitie verloren, zij het ditmaal met een bescheiden 8-6.

In het Delftse Kerkpolderbad gaf Poseidon ’56 zich niet gemakkelijk gewonnen. De eerste wedstrijd dit seizoen in Ridderkerk was met 2-7 verloren gegaan tegen een jonge en gedreven tegenstander. Ook nu leek d’Elft het beste van het spel te hebben en de thuisploeg kwam als vlot op voorsprong, verdere schade bleef de Ridderkerkse dames bespaard en toen d’Elft na ruim drie minuten voor een tweede maal scoorde, was het Ridderkerkse antwoord vlot gegeven: 2-1.

Ook in het tweede bedrijf slaagde de thuisploeg er niet in om afstand te nemen van Poseidon ’56. Halverwege de periode was het verschil nog steeds één doelpunt en pas aan het einde van het tweede kwart kon d’Elft op 4-2 komen. Het ritme herhaalde zich in de derde periode. Zowel d’Elft als Poseidon ’56 wisten eenmaal te scoren voordat de thuisploeg met een tweede treffer in de periode alweer een doelpunt uitliep naar 6-3.

De fut leek eruit bij de Ridderkerkse vrouwen die hun achterstand in de eerste minuut van de vierde periode zagen groeien naar 8-3. Maar zoals wel vaker dit seizoen blijkt ook ditmaal dat de laatste periode in het voordeel van Poseidon ’56 uitviel. De bezoeksters kwamen met drie treffers in de slotfase nog terug tot 8-6. d’Elft slaagde er in om meer schade te voorkomen in de laatste anderhalve minuut en puntverlies tegen de Ridderkerkse ploeg te voorkomen.

Uitslag: d’Elft Da3 – Poseidon ’56 Da1 8-6 (2-1; 2-1; 2-1; 2-3).

Doelpunten Poseidon ’56: Tonia Ruybroek (4x), Jeanette Notten (2x).