Dames Poseidon ’56 houden goed stand

Met een gehavende en door het tweede damesteam aangevulde selectie trok het eerste damesteam van Poseidon ’56 naar het monumentale Van Maanenbad in Rotterdam-Noord om het daar op te nemen tegen het tweede damesteam van ZPC Rotterdam. Hoewel de verwachtingen laaggespannen waren, wisten de dames van Poseidon ’56 het de thuisploeg meer dan lastig te maken. ZPC Rotterdam won de wedstrijd uiteindelijk met 9-5.

Binnen 30 seconden keek Poseidon ’56 al tegen een achterstand aan en het viel te vrezen dat de gelegenheidsformatie op een zware nederlaag getrakteerd zou worden door de Rotterdamse tegenstander. Niets bleek echter minder waar. Direct na de openingstreffer viel de gelijkmaker en Poseidon ’56 wist daarna zelfs de leiding te nemen en met een 2-3 voorsprong de eerste periode af te sluiten.

De bezoeksters verkochten hun huid duur, maar konden in de tweede periode toch niet voorkomen dat ZPC Rotterdam met twee doelpunten opnieuw op voorsprong kwamen. De kleine 4-3 achterstand gaf echter hoop voor het restant van de wedstrijd na de kantwissel.

Lang hield Poseidon ’56 stand in de derde periode, maar uiteindelijk moest het zich toch gewonnen geven. Met twee vlotte doelpunten halverwege de periode liep ZPC Rotterdam uit naar 6-3 voordat de bezoeksters toch nog niets van zich lieten horen en de achterstand wisten te beperken tot 6-4.

De vierde periode was duidelijk voor de thuisploeg die na een aantal tijdstraffen aan Ridderkerkse zijde kon weglopen naar 8-4. Poseidon ’56 gaf niet op, kwam nog wel terug tot 8-5, maar zag de thuisploeg in de slotseconde van de wedstrijd het verschil weer terugbrengen naar vier doelpunten: 9-5.

Uitslag: ZPC Rotterdam Da2 – Poseidon ’56 Da1 9-5 (2-3; 2-0; 2-1; 3-1)

Doelpunten Poseidon ’56: Joelle Geerts, Jeanette Notten (beide 2x) en Claudia Mook (1x).