Sport

Dames Poseidon ’56 maken het koploper lastig

In de wetenschap dat de Nieuwkoopse koploper De Plas in Ridderkerk alles op alles had moeten zetten om de overwinning te pakken waren de Ridderkerkse vrouwen afgereisd naar het noorden van de provincie om de huid zo duur mogelijk te verkopen. Dat lukte meer dan behoorlijk. Hoewel een overwinning er niet inzat, wist de uitploeg een halve wedstrijd lang de tegenstander tot het uiterste te drijven voor een goed resultaat. Vanaf de derde periode werd het verschil toch te groot en kon De Plas uitlopen naar een 11-5 overwinning.

De thuisploeg had tot nu toe nog geen enkel probleem gehad om in het eigen zwembad De Wel de tegenstanders aan de zegekar te binden. En de verwachting was dat het tegen hekkensluiter Poseidon ’56 ook geen probleem mocht zijn. Maar het was juist de Ridderkerkse ploeg die goed uit de startblokken kwam en in de eerste periode al snel een voorsprong nam. Nadat De Plas met veel pijn en moeite weer op voorsprong was gekomen, kon Poseidon ’56 met een tweede treffer de eerste periode zelfs met een voorsprong afsluiten.

Vanaf de tweede periode kwam De Plas beter in het spel en moest de uitploeg hard werken om de tegenstander bij het doel te houden. Echter enkele onhoudbare afstandsschoten maakten het verschil en na een 2-1 voorsprong hikten de Ridderkerkse vrouwen halverwege de wedstrijd tegen een kleine 5-3 achterstand aan.

Vanaf de derde periode werd wel duidelijk waarom De Plas bovenaan staat. Poseidon ’56 kon nog een keer aanhaken bij 6-4, maar zag de thuisploeg in de slotfase nog twee aanvallen uitspelen waar de defensie van Poseidon ’56 geen antwoord op had.

Dat spel zette zich dor in de vierde periode. De Plas liep binnen twee minuten uit naar 11-4. Daarna kreeg de uitploeg de verdediging weer op de rit en kon De Plas van meer doelpunten worden afgehouden. Het slotwoord was voor de Ridderkerkse ploeg die vanuit een strafworp nog iets terug kon doen: 11-5.

Uitslag: De Plas Da1 – Poseidon ’56 Da1 11-5 (1-2; 4-1; 3-1; 3-1).

Doelpunten Poseidon ’56: Tonia Ruybroek (3x), Henny Hagoort en Marijke Roest (beide 1x).