Sport

Dames Poseidon ’56 niet opgewassen tegen BZC

Vorig seizoen liepen de Ridderkerkse vrouwen in Bergambacht al tegen een stevige nederlaag op en ook dit seizoen was tegenstander BZC de betere ploeg. Vooral in de eerste twee periodes kon de thuisploeg het verschil zwemmend maken. Na het wisselen van kant kwam Poseidon ’56 beter in de wedstrijd, maar kon een stevige nederlaag niet worden voorkomen (9-1).

Het credo van BZC is onveranderd: ‘blijven zwemmen’. Het was juist deze watervlugge techniek die de verdediging van Poseidon ’56 in verlegenheid bracht. Tot driemaal toe moest aan de noodrem worden getrokken en kreeg BZC een strafworp. Goed keeperswerk voorkwam in twee van de drie gevallen een doelpunt voor de thuisploeg. Met nog een doelpunt uit een snelle aanval kwam BZC na het eerste kwart op een 2-0 voorsprong.

De tweede periode kende eenzelfde spelbeeld. Snelle wisselende aanvallen trokken een wissel op de verdediging van Poseidon ’56 die tot driemaal toe het nakijken had. Aanvallend kwam Poseidon ’56 er niet of nauwelijks aan te pas. De paar keer dat de bezoeksters voor de Bergambachtse keepster kwamen, bleek deze een onneembare horde.

Uiteraard kon de thuisploeg het snelle spel niet de gehele wedstrijd volhouden en in de derde periode begon het verval zich al te tonen. Poseidon ’56 bleef verdedigend overeind en kwam vaker en gevaarlijker voor het Bergambachtse doel. Toch kon de thuisploeg ook in deze periode nog driemaal het net vinden. Een Ridderkerks doelpunt werd afgekeurd wegens het overschrijden van de 30-seconden schotklok.

De Ridderkerkse eer werd in de vierde periode gered waarbij een van de aanvalsters van Poseidon ’56 dwars door de BZC-verdediging kon zwemmen en oog in oog met de keepster niet faalde. Het leek bij dit doelpunt te blijven in deze periode, maar BZC wist in de slotfase de eindstand van de wedstrijd via een strafworp op 9-1 te bepalen.

Uitslag: BZC Da1 – Poseidon ’56 Da1 9-1 (2-0; 3-0; 3-0; 1-1).

Doelpunt Poseidon ’56: Paula Roest.