Sport

Dames Poseidon ’56 verliezen in de eerste periode

Al vroeg op de zaterdagmiddag traden de dames van Poseidon ’56 aan in Alphen aan den Rijn om het op te nemen tegen AZC. Het tijdstip was kennelijk iets aan de te vroege kant, want in de eerste periode liet de uitploeg zich volledig afbluffen door een snel en behendig AZC. De daar opgelopen 5-0 achterstand kon in het restant van de wedstrijd niet meer worden gerepareerd en het bezoek aan Alphen aan den Rijn eindigde daarmee in een 10-2 nederlaag.

AZC was belust op een goed resultaat en begon veel beter aan de wedstrijd dan de Ridderkerkse ploeg. Hoewel de bezoeksters onder druk kwamen te staan, duurde het nog een ruime minuut voor AZC op voorsprong kon komen. Daar was bovendien ook nog een licht gegeven strafworp voor nodig. Daarna was het team van Poseidon ’56 in het restant van de periode het noorden. AZC sneed veelvuldig snel door de Ridderkerkse verdediging heen en besloot de eerste periode met een 5-0 voorsprong.

Na even weer op adem te zijn gekomen, herpakte Poseidon ’56 zich in de tweede periode. AZC kreeg aanvallend veel minder ruimte en de verdediging van de bezoeksters reageerde alerter op schoten uit de tweede lijn. Toch kon niet worden voorkomen dat de thuisploeg met twee treffers de voorsprong verder uitbouwde. In de slotfase wist Poseidon ’56 ook nog eenmaal te scoren, maar het doelpunt viel helaas net buiten de tijd, zodat de nul voor de Ridderkerkse vrouwen op het scorebord bleef staan.

Vroeg in de derde periode kreeg Poseidon ’56 de kans om iets terug te doen uit een strafworp, maar die kans bleek aan de uitploeg niet te zijn besteed en de Alphense keepster pareerde de inzet. Maar ook aan de andere kant werd het steeds lastiger om kansen te creëren. Poseidon ’56 was in deze fase niet de mindere van AZC.

Zoals wel vaker blijkt de ploeg van Poseidon ’56 over het betere uithoudingsvermogen te beschikken. Bij AZC was het beste eraf in de vierde periode. Het leverde nog wel een snelle 9-0 op, maar daarna werd Poseidon ’56 gevaarlijker en gevaarlijker. Het resulteerde in twee treffers waarbij het fanatieke Alphense verdedigingswerk slim omspeeld werd. In de laatste seconde moest de Ridderkerkse formatie dan toch nog een tiende tegendoelpunt slikken.

Uitslag: AZC Da2 – Poseidon ‘56 Da1 10-2 (5-0; 2-0; 1-0 2-2).

Doelpunten Poseidon ’56: Paula Roest (2x).