Sport

Dames Poseidon ’56 zakken naar de laatste plaats

In een direct degradatietreffen met het derde damesteam van d’Elft trokken de vrouwen van Poseidon ’56 opnieuw aan het kortste eind. Als de thuisploeg in het vervolg van de competitie nog iets in de melk te brokkelen wilde hebben, dan moest het vandaag winnen. Precies hetzelfde gold voor de Delftse opponent en die bleek daar toch iets beter op ingesteld. De bezoeksters waren feller in de duels en trefzekerder voor het doel. Met een 2-7 nederlaag voor Poseidon ’56 tot gevolg dat nu zakt naar de laatste plaats in de poule.

De thuisploeg begon nochtans goed aan de wedstrijd. In de eerste minuten had d’Elft het nakijken en dat leverde een verdiende voorsprong op voor de vrouwen van Poseidon ’56. Echter naarmate de periode vorderde kwam d’Elft beter in de wedstrijd en dat leidde vlak voor de helft van de periode een gelijkmaker op. De uitploeg nam vervolgens de regie over de wedstrijd in het geheel over. Dat leidde nog meer tot doelpunten in het eerste kwart, maar de Delftse opmars was ingezet.

In de eerste twee minuten van de tweede periode hield de verdediging van Poseidon ’56 nog stand, maar nadat de bezoeksters mochten aanleggen voor een strafworp, was de weerstand gebroken. De strafworp leidde tot de 1-2 en nog geen minuut later werd het zelfs 1-3. d’Elft was nu op een comfortabele voorsprong gekomen.

De thuisploeg moest vol aan de bak om de achterstand we te poetsen. Doorgaans is dat wel besteed aan de dames, maar ditmaal bleek de verdediging van d’Elft een niet te nemen vesting. De bezoeksters hielden het doel probleemloos schoon en na een flink aantal vruchteloze Ridderkerkse pogingen, ging de bal er in de slotfase aan de kant van Poseidon ’56 nog wel tweemaal in.

De vierde periode begon fel, beide ploegen wisten te scoren uit hun eigen eerste aanval en Poseidon ’56 had nog pech toen de bal na een schot op de paal weigerde om het doel in te drijven. Niet veel later mocht de Delftse ploeg voor de tweede maal proberen om te scoren uit een strafwop, maar ditmaal werd de inzet door de Ridderkerkse keepster gekeerd. Heel diep in de periode wist d’Elft de eindstand uiteindelijk vast te laten leggen op 2-7, wat de vijfde nederlaag op rij en de laatste plaats in de stand voor Poseidon ’56 betekende.

Uitslag: Poseidon ‘56 Da1 – d’Elft Da3 2-7 (1-1; 0-2; 0-2; 1-2).

Doelpunten Poseidon ’56: Jeanette Notten en Danielle Slooter (beide 1x).