Sport

Dames Poseidon ’56 zien winst in laatste periode vervliegen

Het nieuwe damesteam van Poseidon ’56 krijgt steeds meer vorm. En hoewel dat nog geen punten oplevert, wordt het spel steeds beter en moet de tegenstander een steeds grotere inspanning doen om de punten te bemachtigen. Afgelopen zaterdag leken de Ridderkerkse waterpolosters hard op weg naar de eerste zege, maar in de slotminuut van de wedstrijd moest de eer toch aan de ploeg van De Kempvis worden gegund.

De Kempvis, een middenmoter in de competitie, had vooraf de betere papieren voor de overwinning, maar bleek al snel, net als meerdere eerdere tegenstanders van Poseidon ’56, aanvallend nauwelijks een vuist te kunnen maken. Poseidon ’56 kwam er geregeld gevaarlijk uit en dat leidde dan ook tot een snelle 0-2 voorsprong voor de Ridderkerkse ploeg in het Rivièrabad.

In de tweede periode kwam de thuisploeg iets beter in het spel, maar een plotselinge 1-2 verraste Poseidon ’56 niet en al vlot stond het weer 1-3. De Ridderkerkse reactie op de 2-3 was minstens zo adequaat en met een 2-4 stand mochten de ploegen van kant wisselen.

De uitploeg wist in de derde periode de voorsprong prima te verdedigen en De Kempvis kreeg in deze hele periode geen enkele kans. Poseidon ’56 kon er geregeld gevaarlijk uit komen, maar wist de Spijkenisser keepster ook niet te verrassen. Met het doelpuntloos voorbijgaan van de derde periode leek de eerste Ridderkerkse overwinning in deze jaargang in aantocht.

Ook in de eerste minuten van de vierde periode leek er voor Poseidon ’56 nog geen vuiltje aan de lucht. Opnieuw wist De Kempvis vlot te scoren, maar ook nu was de reactie van de uitploeg een nieuw doelpunt waarmee de marge van twee treffers werd hersteld. Echter in de slotfase ging het alsnog mis. Via een hard afstandsschot en een strafworp kwam De Kempvis weer op 5-5 en met de 6-5 in de slotseconden van de wedstrijd was de domper een feit.

Uitslag: De Kempvis Da3 – Poseidon ’56 Da1 6-5 (0-2; 2-2; 0-0; 4-1).

Doelpunten Poseidon ’56: Tonia Ruybroek (3x), Sanne Hobé en Paula Roest (beide 1x).