Dames Saturnus’72 nog zonder punten

Maar niet alleen zonder punten, zondag was er ook geloof in eigen kunnen. Met uitzondering van de eerste vijf minuten is het nooit een echte wedstrijd geweest.

Na een vreemd doelpunt, ging via een voet in het doel, was de motivatie ineens geheel weg. “Ik weet niet wat er gebeurde, maar de knop ging om. Verdedigend waren we te soft en aanvallend waren we te onnauwkeurig”, was het relaas na afloop van trainer Dylan Muller. Ook in de rust (11-8) was de motivatie binnen de ploeg niet te repareren. De ploegen hielden elkaar weliswaar in evenwicht, maar de achterstand kon niet worden verkleind. Uiteindelijk verloor de ploeg voor de tweede maal op rij, nu met 18-15, waar het misschien niet nodig had geweest.

De competitie is nog jong, maar zondag moet er tegen Conventus gewonnen worden om niet in de neerwaartse spiraal terecht te komen. Aanvang in eigen hal is 13.50 uur.

Celeritas keeper verspert handballers de weg

Maar niet alleen de keeper van Celeritas, maar ook een groot aantal gemiste kansen versperde de weg naar succes. Tot aan 8-7, in de 26e minuut, waren de ploegen aan elkaar gewaagd al had er misschien een positieve stand kunnen zijn als de paal en lat niet in de weg hadden gestaan. De thuisploeg uit Bunnik had aan de laatste 4 minuten voldoende om een klein gaatje te slaan (13-9). In deel 2 van de wedstrijd ging het niveau van het Saturnus spel omhoog. De ploeg ging ook beter om met het feit dat het niet echt mee zat. “We moeten nog volwassener omgaan met dit soort situaties. Een top keeper als tegenstander en pech bij het afronden. Proberen je eigen spel te blijven spelen”, reageerde trainer André van den Bosch na afloop. De Ridderkerkers probeerde bakens te verzetten vanuit een goed opererende verdediging. Maar het verschil ook aanvallend beslechtte lukte niet. Uiteindelijk zou de wedstrijd eindigen in een 26-20 nederlaag.

Zondag gaat de competitie in de eigen hal verder tegen H.V.O.S., ook één van de 6 ploegen die met 6 punten uit 5 wedstrijden een plaats vinden in de middenmoot van de hoofdklasse C. Aanvang van deze wedstrijd is 15.15 uur.