De Fontein, De Reijer en De Bongerd winnen Cruyff Courts 6 vs. 6 sportdag

Donderdag 4 april organiseerden Facet Ridderkerk en de vakleerkrachten Bewegingsonderwijs in samenwerking met de Cruyff Foundation en SV Slikkerveer de Cruyff Courts 6 vs. 6 sportdag voor alle groepen 7 van het basisonderwijs.

De Cruyff Courts 6 vs. 6 sportdag is onderdeel van een nationaal kampioenschap voor kinderen van 10 tot 12 jaar. Het kampioenschap in Nederland resulteert in 200 evenementen per jaar bestaande uit lokale voorrondes, kwart- en halve finales met als hoogtepunt het Nederlands Kampioenschap Cruyff Courts 6 vs. 6.

In totaal streden 361 leerlingen van 12 scholen verdeeld over 48 teams (24 jongens en 24 meisjes) voor een plek in de kwartfinale. Het waren uiteindelijk De Fontein 1 (jongens) en De Reijer 2 en De Bongerd 2 (meisjes) die zich tot winnaar mochten bekronen. Zij gaan zich klaarmaken voor de kwartfinale op woensdag 17 april in Ridderkerk.

Respect

Tijdens de Cruyff Courts 6 vs. 6 sportdag stond het thema respect centraal. Alle deelnemende scholen gaven door het tekenen van de respectvlag aan elkaar te respecteren zowel op als naast het veld. De bijbehorende awards werden gewonnen door De Wingerd (jongens) en De Botter (meisjes).