Sport

Degradatie doemt op voor waterpolomannen

Afgelopen zaterdagavond 16 maart 2024 moesten de heren een cruciale wedstrijd in Katwijk winnen om de kansen op lijfsbehoud nog enigszins in eigen hand te houden. Voor de verliezer van het treffen lijkt degradatie naar de tweede klasse bijna onafwendbaar. De Ridderkerkse heren leken in de derde periode de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar na een productieve Katwijkse slotperiode was Katwijk toch de sterkere ploeg en lijkt het verblijf van de Poseidon ’56-mannen in de eerste periode na vier seizoenen te eindigen. De uitslag: 8-5.

Katwijk was de ploeg die het best aan de wedstrijd begon, de thuisploeg kwam al vlot op voorsprong en halverwege de eerste periode kon de Katwijkse marge verdubbeld worden. Poseidon ’56 slaagde er niet in om iets aan de achterstand te doen, ondanks de mogelijkheid om in de slotfase van het eerste bedrijf een man-meer situatie uit te spelen.

Het werd er in de tweede periode aanvankelijk niet beter op. Katwijk wist de eerste overtalsituatie die zich voordeed wel uit te buiten en kwam op een 3-0 voorsprong. Deze stand bleef lange tijd op het scorebord staan en pas in de slotminuten van de tweede periode wist Poseidon ’56 de ban te breken met de aansluitende treffer.

Het bleek een inleiding voor een uitstekende derde periode. Poseidon ’56 kwam beter in de wedstrijd, speelde tot tweemaal toe een overtalsituatie prima uit en had de achterstand halverwege de derde periode volledig weggepoetst. De beloning volgde in de slotfase van de periode toen Poseidon ’56 op voorsprong kwam en met nog een periode voor de boeg wellicht een beslissing kan forceren.

De Ridderkerkers werden in dat gevoel gesterkt toen binnen een minuut in de vierde periode het zelfs 3-5 werd. Katwijk gaf zich niet gewonnen en zette in het vervolg nog eens aan. De verdediging van Poseidon ’56 kwam onder druk te staan en de thuisploeg wist vlot weer op 5-5 te komen. De Katwijkse formatie kon vervolgens in de laatste drie minuten nog doordrukken en met drie doelpunten de Ridderkerkers met lege handen en de laatste plaats in de stand weer naar huis sturen.

Uitslag: Katwijk H3 – Poseidon ’56 H1 8-5 (2-0; 1-1; 0-3; 5-1).

Doelpunten Poseidon ’56: Wilco Put (3x), Bastiaan Stolk en Maarten van Rijnsbergen (beide 1x).