Sport

Draai Rond de Kraai op zaterdag 11 mei 2024

Op zaterdag 11 mei 2024 wordt de 26ste editie van de Wielerronde van Rijsoord oftewel de Draai Rond de Kraai weer verreden. Start en finish is zoals vanouds aan de Vlasstraat. De weersverwachtingen zijn ook gunstig voor alle wedstrijden, want er wordt droog en zonnig weer voorspeld.

Om 13.00 uur wordt de eerste wedstrijd verreden voor de heren renners in de Sportklasse. De nummer 3 van vorig jaar Bart Nap is er in ieder geval weer bij, maar hij krijgt concurrentie van in ieder geval 46 andere renners en wellicht nog wel meer, want op de dag zelf wordt vaak ook nog ingeschreven.

De dames gaan om 14.15 uur van start voor hun wedstrijd. Het zal een groot peloton zijn dat aan de start verschijnt, want naast de Elite rensters, rijden ook de Beloften, Amateurs en Junioren mee. Tessa Dijksman, de winnares van vorig jaar is dit keer ook weer bij, maar dat geldt ook voor nummer 2 Dèvon Kuijstermans, die toen pas op de meet werd verslagen.

Klapstuk van de dag wordt de wedstrijd voor de Elite renners, die begint om 16.00 uur. Winnaar van vorig jaar Niels Immerzeel komt ook zijn titel verdedigen. Ruben van Randeraat stond vorig jaar op plek 3 op het podium en maakte het Immerzeel ook erg moeilijk. De eerste 4 renners kwamen toen in dezelfde tijd over de finish. Of het dit jaar ook zo spannend zal worden, dat kunt u allemaal gaan zien langs het parcours aan de Vlasstraat, het fietspad langs de rijksweg en de Mauritsweg.