Drechtsteden dames komen nog iets te kort

In een tijd dat er door Corona nagenoeg niet getraind kan worden is er zondag toch voor de competitie gespeeld. De Drechtsteden handbalsters konden hun overwinning van vorige week geen vervolg geven. Toch zag coach Raymond van der Staay een ploeg waar iedere week progressie gemaakt wordt.

Tegenstander Quintus was van een ander kaliber dan de Rotterdammers die vorige week verslagen werden. Vanaf de start maakte de ploeg uit Kwintsheul duidelijk dat ze voor de punten kwamen. Maar nadat het verschil snel was opgelopen tot 4 treffers (2-6), liet Drechtsteden zien dat er niet zomaar overheen gelopen kon worden. Opbouwend spel van Laura Gorter en Lindsey Slot zorgde dat de ploeg terug kwam in de wedstrijd. Op de cirkel was Joyce Tarmond ook een plaag in de verdediging van Quintus. Mede hierdoor was het verschil bij rust maar twee treffers (10-12). Het eerste deel van de tweede helft was zeker voor de thuisploeg. Terwijl doelvrouw Dunja Berkhout uitstekend werk verrichtte was het verschil bijna weg gewerkt. Ondanks enkele fraaie treffers van Iona Iroftei kon het verschil toch niet worden geslecht. In het laatste deel van de wedstrijd maakte oud Drechtsteden speelster Laura de Vos het verschil voor Quintus. Het werd uiteindelijk een 17-22 nederlaag.

Zondag wacht de laatste wedstrijd van het kalenderjaar. Als corona geen roet in het eten gooit gaat de ploeg op bezoek bij Foreholte in Voorhout. Ook een tegenstander met nog maar een overwinning op zak. De aanvang van de wedstrijd is 15.30 uur. In het weekend van 8 en 9 januari gaat de competitie dan weer verder en zijn de mogelijkheden om te trainen hopelijk weer verruimd.