Drechtsteden dames naar winst

Vorige week stond dezelfde tegenstander op het programma. Op het veld was Twist de tegenstander. Het werd een nipte nederlaag met 18-19. Zondag was het in de hal opnieuw een klein verschil. Nu in het voordeel van de thuisploeg (17-16). Wel moet erbij gezegd worden dat Drechtsteden het onnodig spannend maakte, maar de eerste twee punten zijn wel binnen.

Drechtsteden kende een sterke start al waren de doelpunten schaars. De ploeg vergat zich te belonen. Prima aanvallen hadden beter afgerond moeten worden. Verdedigend liep het prima. Hierdoor stond het na een kwartier spelen pas 3-2. Anouk Busters maakte halverwege de eerste helft haar debuut in het doel. De A junior moest even wennen, maar liet zien een talent te zijn. Coach Bart Keijzer was na afloop dan ook zeer tevreden over haar optreden. Drechtsteden had in deze fase het betere van het spel. Met name Brigitte Stout en Lindsey-Keijzer-Slot braken regelmatig door de Twist verdediging. Maar een slordige fase stelde Twist in staat om aangehaakt te blijven. Toch waren de laatste minuten voor rust voor de thuisploeg, o.a. twee maal Kimberley van Wijk, waardoor er 9-6 op het bord stond. Keijzer gaf in de rust de wijze raad mee zorgvuldiger om te gaan met balbezit. Drechtsteden liep in deel twee snel uit naar een comfortabele 14-8 voorsprong. De winst leek binnen handbereik. Maar toen de aanval haperde, opnieuw te slordig, sloeg de onrust toe. Enkele onnodige fouten, zomaar de bal in de handen van de tegenstander schuiven, en de voorsprong verdween als sneeuw voor de zon. Twist kwam op 15-15 en scheidsrechter Adams had zijn handen vol om het spel te volgen. Het was uiteindelijk Anouk de Wit die in de slot fase voor de thuisploeg de ban brak. Toen ook nog een break-out op prachtige wijze door Marloes Bode doeltreffend werd afgerond (17-15) was de winst nabij. Dat het in de laatste minuut nog spannend werd, met onder andere een strafworp tegen, had niet nodig hoeven te zijn als de ploeg de rust had bewaard. Gelukkig leverde de laatste seconden geen schade op waarna de verdiende winst met 17-16 in Ridderkerk bleef.

Volgende week ligt de competitie stil in verband met de Herfstvakantie. De week daarop is Drechtsteden ook vrij in deze met 9 teams bezette 2e klas. Pas zondag 6 november gaat de competitie weer verder. Om 14.55 uur zijn de reserves van Quintus in Kwintsheul de tegenstander.