Drechtsteden handballers delen de punten

Net als laatste weken blijven de Drechtsteden handballers wisselvallig presteren. Ook zondag moest de ploeg in Amersfoort uiteindelijk genoegen met een deling.

Bij Celeritas werd een moeizame wedstrijd gespeeld. Zonder Justin Vlasblom kwam de ploeg in de eerste helft maar zwak tot scoren. Het resultaat van de verkregen kansen was te laag waardoor het kwaliteitsverschil niet zichtbaar werd in doelpunten. Drechtsteden moest zelfs toezien dat de gastheren bij rust een voorsprong hadden van één treffer (15-14). Ook in het tweede bedrijf was het wel spannend, maar technisch gezien niet best. Drechtsteden wilde wel, maar kon geen vuist maken. Zeker niet toen Remco de Jong halverwege de tweede helft met rood naar de kant moest. Drechtsteden verloor hierdoor nog meer schotkracht vanuit de tweede lijn. Toch leek alles nog goed te komen toen de ploeg enkele minuten voor tijd twee doelpunten voor kwam. Helaas kon deze voorsprong niet worden vast gehouden waardoor het uiteindelijk toch nog gelijk werd (27-27).

Door het gelijke spel blijft de ploeg op een gedeelde vierde plaats met acht punten uit zeven wedstrijden. Ver achter de nog ongeslagen koploper Groene Ster. Zaterdag wacht opnieuw een ploeg uit de grote middenmoot. Om 19.30 uur is HMS/Achilles in Utrecht de gastheer.