Drechtsteden handballers in de wachtkamer

De Drechtsteden handballers zitten na het verlies in de laatste competitiewedstrijd, waar de tweede plek had kunnen worden veilig gesteld, in de wachtkamer. In een confrontatie met concurrent D.W.S. werd met 33-35 verloren. Waar Drechtsteden alle 20 wedstrijden heeft afgewerkt moet D.W.S. er de komende week nog twee spelen en heeft maar twee punten achterstand.

Vakanties, een tegenstander die eerst niet en toen wel weer wilde spelen, diverse geblesseerden en een trieste omstandigheid maakte de voorbereiding niet ideaal. Nadat de wedstrijd, na een indrukwekkende minuut stilte, begon ontspon zich een spannende wedstrijd. Drechtsteden kwam goed uit de startblokken 4-1 maar ging daarna enkele malen opzichtig in de fout en stond het na 5 minuten alweer 4-5. In een meeslepend gevecht, waarbij scheidsrechter van Heeckeren van Brandenburg zijn handen vol had, hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Bij een stand van 12-13 (18e minuut) moest Nils Erkelens voor twee minuten naar de kant. Drechtsteden speelde deze tijd zonder schade uit en zag zelfs Stefan Soeteman de 13-13 aantekenen. Tot aan de rust bleven beide ploegen elkaar flink op de huid zitten (19-19). Net als in de eerste helft kwam Drechtsteden sterk uit de kleedkamer en liep uit naar een 24-21 voorsprong. Maar opnieuw lukte het de tegenstander uit Schiedam om het tij te keren (24-25) en was de wedstrijd weer geheel open. De strijd werd hectischer waarin de scheidsrechter zijn handen vol had. (Na afloop was iedereen er overtuigd dat op zo’n wedstrijd er eigenlijk twee scheidsrechters hadden moeten staan.) Drechtsteden kwam op 28-26 en 30-32 maar kon de genade slag niet toedienen. Opnieuw een tijdstraf voor Erkelens en D.W.S. kwam op 32-34. Erkelens kreeg zijn derde tijdstraf, dus rood, waarna het, ondanks verwoede pogingen van de thuisploeg, niet meer lukte om de achterstand om te buigen. Het werd een 33-35 nederlaag. Bij Drechtsteden ontbraken Ruben de Boer (vakantie), Richard van Dijke (gebroken enkel) en Sven Stok (blessure na scooterval).

Drechtsteden is uitgespeeld terwijl de concurrenten deze week nog enkele wedstrijden moeten afwerken. Maar de verwachting is dat D.W.S. in de laatste twee wedstrijden de tweede plek wel zal bemachtigen. Hierdoor eindigt het seizoen voor Drechtsteden op een derde plek. Iets waar voorafgaand op deze bijzondere competitie voor getekend had geworden. De ploeg heeft lang mee gedaan in de strijd om het ere metaal. Helaas kwam het niet voorbij (kampioen) de Meeuwen en zag ook de strijd om de tweede plek (mogelijk rechtgevend op extra promotie) gestuit door D.W.S. De komende weken gaat de ploeg en de technische staf zich bezinnen over de toekomst.