Sport

Drechtsteden handballers in zwaar weer

Door een dure nederlaag bij HC Zeeland zitten de handballers van Drechtsteden in zwaar weer. Het inhaalduel met de directe concurrent werd kansloos verloren waardoor de ploeg zakt naar degradatie plek 11.

Volgens coach André de Waal kwam niet alleen de nederlaag hard aan, maar ook het vertoonde spel. “Blijkbaar had de ploeg het nipte verlies van afgelopen zaterdag tegen Celeritas nog niet verwerkt, want de ploeg stond zonder zelfvertrouwen, strijd en overtuigen binnen de lijnen”. Zeeland daar in tegen blaakte van het zelfvertrouwen na de ruime winst van afgelopen zondag op HMS/Achilles en heeft er vertrouwen in dat de weg omhoog is ingezet. Ondanks het matige spel wist Drechtsteden nog wel op voorsprong te komen maar de thuisploeg kwam wel weer op gelijke hoogte (7-7).

In de 18e minuut kreeg Danny Kanters direct rood van de scheidsrechters Hartman en Westers wegens een aanvallende overtreding! Zeeland trok het initiatief naar zich toe en stond bij rust met 14-10 voor. In de tweede helft hing zijn ploeg, volgens de Waal, als een geslagen bokser in de touwen. Niets lukte meer waardoor Zeeland uitliep naar een ruime voorsprong (26-16). Het is dat Zeeland gas terug nam waardoor de schade maar (!) beperkt bleef tot 30-23.

Drechtsteden staat nu op plaats 11 met 14 punten uit 18 wedstrijden. Daarboven vinden we drie ploegen met 15 punten waaronder Zeeland en HMS/Achilles. De tegenstander van a.s. zaterdag om 19.30 uur in de eigen hal. Winst is noodzakelijk om in de race te blijven voor de veilige 9e plaats. (11 en 12 degraderen en nummer 10 speelt een beslissingswedstrijd)