Drechtsteden handballers klaar voor de start

Zaterdagavond 26 september 2020 gaat de competitie in de hoofdklasse C van start. Het Rijswijkse Hercules 3 is om 19.30 uur de eerste tegenstander in de Reyerhal. Trainer Lazar Popov zag afgelopen week zijn ploeg tijdens de laatste oefenwedstrijden wel twee keer verliezen.

Eerder vorige week speelde de ploeg tegen het tweede van Feyenoord. De beloftes van de Eredivisie ploeg komen dit seizoen uit in de tweede divisie. Het werd een goede en leerzame oefenwedstrijd die uiteindelijk, na 3 x 25 minuten, met 36-38 werd verloren. Zaterdagavond reisde de ploeg naar Zevenbergen waar Groene Ster ook 3 x 25 minuten de tegenstander was. Deze wedstrijd werd al gauw ontsiert door het (te) felle spel van de tegenstander. Na een tussentijdse 10-13 achterstand besloot coach Lazar Popov de oefenwedstrijd af te breken. “Het was, zeker voor een oefenwedstrijd, veel te hard. De scheidsrechters traden hier te weinig tegenop. Handbal is een contactsport, maar duwen uitdelen aan spelers die in de lucht hangen is ongehoord. Een scheidsrechter moet hier tegenop treden. Dit gebeurde niet en daarom heb ik de ploeg van het veld gehaald. We zijn klaar voor de competitie start”.

Drechtsteden speelt komend seizoen in de Hoofdklasse C en komt daar de volgende tegenstanders tegen; Celeritas 1 (Bunnik), Dongen 1, Gemini 1 (Rijswijk), HCLB 1 (Baarn), Hercules 3 (Rijswijk), HMS/Achilles 1 (Utrecht), De Meeuwen 1 (Rotterdam), SDS’99/1 (Eemnes), United Breda/Orion R 1, Van Tiel/Ventura 1 (Schiedam) en KRAS/Volendam 3.