Drechtsteden handballers net niet door in beker

Het is de handballers van Drechtsteden niet gelukt de volgende ronde te bereiken van de landelijke beker. Tijdens een wedstrijd met twee gezichten, flink niveau verschil in de eerste en gelijkwaardige tweede helft, werd uiteindelijk met 34-38 verloren van handbalshop/Witte Ster.

De gasten uit Waspik (N.Br.), spelend in de tweede divisie (stap hoger dan Drechtsteden), schoten als een komeet uit de startblokken. Hierbij was het break-out wapen een veel gebruikt instrument. Binnen enkele seconde was een aanval van Drechtssteden omgezet in een doelrijpe kans voor de gasten. Heel snel werd er een flink verschil opgebouwd. Goed keeperswerk van Lennard Huisman kon niet voorkomen dat de gasten bij rust al een flinke voorsprong van 14-23 had opgebouwd. In het tweede deel was spraken van een andere wedstrijd. Drechtsteden stroopte de mouwen op en nam zelfs het initiatief over van Witte Ster. In snelle break-outs was Justin Vlasblom (9 treffers) goed op dreef. Vanuit de tweede lijn was het onder andere Nils Erkelens (8 treffers) die regelmatig tot scoren kwam. Verdedigend steeg keeper Ralph van den Berg, loste in de rust Lennard Huisman af, naar ongekende hoogte. Het werd een aantrekkelijke tweede helft waarbij de thuisploeg het verschil terug bracht tot twee treffers (28-30). Witte Ster werd er zelfs onrustig van. Een tijdstraf aan Drechtsteden kant gaf Witte Ster de mogelijkheid om op professionele wijze de winst over de streep te trekken met 34-38.

Bij Drechtsteden maakte Tim Krijnen en Ruben de Boer hun eerste officiële minuten in het eerste. Jeffrey Schmitt zat zelfs voor het eerst bij de selectie. Deze nederlaag betekent wel dat het bekertoernooi al weer voorbij is. Zaterdag 26 oktober gaat de competitie weer verder als om 20.30 uur Van Tiel/Ventura op bezoek komt in de Reyerhal. Ook een ploeg die maar 2 punten heeft uit drie wedstrijden. Een goed resultaat is dus gewenst.