Sport

Drechtsteden handballers ook voorbij Dongen

Ook de derde competitiewedstrijd werd zaterdagavond in de eigen Reyerhal in winst omgezet. Dongen moest al snel toezien dat de gastheren een maatje te groot waren. 

Trainer Lazar Popov had zijn ploeg zaterdag nagenoeg compleet. Direct vanaf de start werd de tegenstander klem gezet op eigen helft. Net als de laatste weken stond de verdediging goed en vanuit dat gegeven kon aan de opbouw worden begonnen. Een prima eerste helft die een ruime voorsprong opleverde met een verschil van 9 treffers (19-10). Ook in deel twee kwam de ploeg makkelijk tot scoren en werd het verschil opgeschroefd tot 13 á 14 treffers (30-16). De laatste 10 á 15 minuten was de druk van de ketel en werd het wat rommeliger en dacht Dongen de stand nog iets dragelijker te kunnen maken. Maar uiteindelijk kwam er toch een ruime 40-24 op het scorebord.

Popov was na afloop zeer lovend over zijn selectie. “Iedereen werkt prima samen en de pittige trainingsarbeid betaald zich uit. Zondag om 13.00 uur staat Celeritas/Houten op het programma. 

Beker

Ook werd bekend wie de volgende bekertegenstander wordt. Op 9 november komt tweede divisie ploeg Atomium’61 op bezoek. De Rotterdammers zijn geen onbekende en staat momenteel, net als Hoofdklasser Drechtsteden, ongeslagen op een eerste plek. Een zware loting dus.