Sport

Drechtsteden handballers, punt gewonnen of verloren?

Vijf seconde voor tijd benutte Gemini een strafworp en kwam alsnog naast de thuisploeg. Na afloop van de wedstrijd tegen Gemini vroeg coach André van der Waal zich af of ze een punt gewonnen hadden of verloren. Het antwoord: “ik zeg gewonnen!”.

Na een aantal nederlagen trad de ploeg zaterdagavond in de eigen hal aan tegen de nummer drie van de competitie. De ploeg uit Zoetermeer had bij aanvang zes punten (uit 13 wedstrijden) meer dan Drechtsteden. Het was dus zaak dat het verschil niet groter werd. Drechtsteden speelde een prima wedstrijd maar vergat op de juiste momenten toe te slaan. De ploeg profiteerde te weinig van overtal situaties waardoor een opgebouwde voorsprong niet verder kon worden uitgebouwd. De rust brak aan met 15-15. In het tweede bedrijf nam de thuisploeg het initiatief. Maar verder dan een verschil van één á twee treffers kwam de ploeg niet. In de slotfase van de wedstrijd lukte het niet om het hoofd koel te houden. Uiteindelijk resulteerde dit in de laatste minuut in een situatie waarin de ploeg met een man minder op het veld stond (28-27). Het lukte bijna om de wedstrijd uit te spelen maar 5 seconde voor tijd kreeg Gemeni de gelegenheid om via een strafworp de wedstrijd gelijk te trekken. En zo gebeurde ook, 28-28.

Einde wedstrijd dus waarbij een ieder zich afvroeg of er nu een punt verloren of gewonnen was. Van der Waal was er dus duidelijk over, gewonnen! Marco van Laar was met 9 treffers, waarvan 7 strafworpen, topscoorder. Ook Danny Kanters was uitstekend op dreef net als Justin Vlasblom die regelmatig vanuit de linkerhoek de Gemini keeper verschalkte. Vincent DuBuisson en André Kraaieveld zijn (voorlopig?) gestopt binnen de selectie.

Zaterdag gaat de ploeg op bezoek bij Van Tiel/Ventura in Schiedam. Een ploeg die net als Drechtsteden 12 punten heeft. Aanvang is 20.30 uur.