Sport

Drechtsteden handbalsters falen

Waar coach Bart Keijzer de laatste weken best positief was over zijn ploeg, was hij dit na het collectieve falen bij Westlandia zeker niet. 

De start in Naaldwijk bij Westlandia was nog goed. De ploeg bouwde in rap tempo een 1-5 voorsprong op. Maar daarna was het ook op. Westlandia trok het verschil recht en kon bij rust een 10-8 voorsprong optekenen. Bart Keijzer hierover; “we begonnen goed aan deze wedstrijd. Een flinke voorsprong die we echter al weer rap weg gaven. We lieten alles lopen. In de rust dacht ik nog dat het gat, met een betere tweede helft, gedicht kon worden. Maar het was juist anders om. Het was een gatenkaas. Onacceptabel.” Drechtsteden liet zich in de tweede helft volledig aftroeven. De ploeg verloor uiteindelijk met 27-18. Na afloop vertelde Keijzer aan zijn ploeg dat het beter moet en dat we uit deze wedstrijd lering moeten trekken. “Dinsdag op de training zullen we deze wedstrijd nog eens goed met elkaar doornemen. Waar de vooruitgang wekelijks zichtbaar was, zag ik hier vandaag niets van terug”.

Zondag staat er een thuiswedstrijd op het programma tegen Foreholte. Deze wedstrijd wordt al om 09.30 uur in de Develsteinhal in Zwijndrecht gespeeld. De tegenstander uit Voorhout staat in de middenmoot. Drechtsteden zal punten moeten gaan pakken om uit de degradatie zone weg te blijven. Er staan nog maar twee teams lager op de ranglijst.