Drechtsteden handbalsters uitgespeeld en veilig

Zondag hebben de handbalsters van Drechtsteden hun laatste schreden gezet in de zaalcompetitie 2021/2022. Het seizoen werd afgesloten met een ingecalculeerde nederlaag (31-14) bij kampioen VENECO/VELO 3.

Het werd al snel duidelijk dat de kampioen in hun laatste thuiswedstrijd er een demonstratiewedstrijd van wilde maken met een zo’n groot mogelijke overwinning. De Drechtsteden dames waren het daar absoluut niet mee eens, “verliezen van de kampioen is tot daar aan toe, maar cadeau geven dat zeker niet”. Toch was het moeilijk om de ploeg uit Wateringen bij te benen. Na een flits start, 5-0 achter, kon de ploeg uit de Drechtsteden zich herpakken en terug komen tot 8-5. VELO schakelde een tandje bij en stond bij rust op een comfortabele 16-7 voorsprong. In het tweede deel lukte het niet om het verschil kleiner te maken. Ook uit overtal situaties en enkele strafworpen werd niet het volledige rendement gehaald. Dit resulteerde uiteindelijk in een 31-14 nederlaag. Drechtsteden eindigt deze competitie met 7 punten uit 18 wedstrijden op plaats 8 en houd Hercules 3 en Atomium’61/2 achter zich.

Raymond van der Staaij blikte na afloop terug op enkele bewogen jaren. “Covid heeft veel impact gehad op de wijze van trainen en spelen. Ook was er een verloop van spelers doordat ze zich met deze bijzondere corona omstandigheden niet prettig voelde. De selectie werd alsmaar kleiner. Het werken werd daarom steeds moeilijker. Of ik in de toekomst open staat voor een avontuur bij een andere vereniging weet ik nog niet. Eerst maar even bijkomen van deze lange zaalcompetitie”, was de reactie van Van der Staaij. De Drechtsteden dames gaan op het veld verder met een combinatie team van het eerste en tweede. Bart Keijzer neemt voorlopig de training en coaching waar.