Drechtsteden heren delen de punten

Het was zaterdag niet zo spectaculair als bij de Oranjevrouwen op het WK, maar de laatste minuten van de thuiswedstrijd tegen US waren ontzettend spannend. Achteraf kon coach André de Waal leven met het punt, maar er zat in die laatste seconde toch nog winst in.

Het was zaterdagavond een wedstrijd tussen twee ploegen die elkaar in de voorbereiding met wisselend succes al eerder waren tegengekomen. Ook nu ontliepen de ploegen elkaar niet veel in een niet altijd fraaie maar wel spannende wedstrijd. In het eerste bedrijf leken de studenten uit Amsterdam net iets beter de zaken op orde te hebben. Bij rust hadden zij een voorsprong van 11-14. Uit deze stand blijkt al dat er niet veel gescoord werd wat deels ook terug te brengen was op de keepers van teams. Bij Drechtsteden haalden Lennard Huisman en Ralph van den Berg (stopte zelfs 4 strafworpen) dan ook een ruime voldoende.

Na de veldwissel ontspon zich een interessante strijd met twee ploegen die graag de twee punten wilde verdienen. Drechtsteden bleef licht op achterstand, 18-20 in de 15e minuut. Twee spelers van de thuisploeg werden door de, niet altijd gelukkig leidende, scheidsrechters Van Heeckeren van Brandenburg en Hofman voor twee minuten naar de kant gestuurd. U.S. kon, mede door goed keeperswerk, geen voordeel uit halen. Zelfs toen Stefan Soeteman, na 3 x 2 minuten definitief naar de kant moest, was het zelfs Drechtsteden die in de 24e minuut op 23-22 kwam. Helaas duurde dit maar even, want twee grote fouten en 40 seconde later stond het weer 23-24. Nadat het op 120 seconde voor het einde weer 24-24 stond, tussendoor ook nog een gestopte strafworp tegen, werd het 25-25 en op 55 seconde voor het einde 26-25. Vijftien seconde later was het weer 26-26. Drechtsteden kreeg nog één kans. De bal werd rond gespeeld, nog één vrije bal en enkele seconde voor tijd door Remco de Jong met een krachtig alles of niets schot afgerond. Dit schot werd op fantastische wijze door de keper verwerkt waarna de deling een feit was.

Na afloop waren beide trainers het erover eens dat het een terechte puntendeling was al had er in die laatste seconde toch nog iets meer ingezeten. Na een korte winterstop gaat de competitie op zaterdag 4 januari al weer verder met een thuiswedstrijd tegen het gerenommeerde KRAS/Volendam 3. Aanvang van deze wedstrijd is 20.30 uur.