Drechtsteden laat één steek te veel vallen

De handballers van Drechtsteden hebben zaterdag een zure nederlaag geleden. Verdedigend liet de ploeg te veel onnodige steken vallen en liep zo tegen duur verlies aan. Door deze nederlaag zakt de ploeg naar een bedenkelijke 10e plaats.

De start tegen Celeritas was veel belovend. Binnen 8 minuten stond de thuisploeg op 5-1. Maar daar bleef het aanvankelijk bij. De gasten uit Bunnik brachten redelijk eenvoudig de wedstrijd weer in evenwicht. Verdedigend liet Drechtsteden steken vallen waardoor het half de eerste helft weer 7-8 stond. Tot aan de rust hielden de ploegen elkaar redelijk in evenwicht (15-14).

In het tweede bedrijf leek het voor het publiek dat de thuisploeg sterker was en dat het nog een kwestie van tijd was alvorens het verschil groter zou worden. Toch gebeurde dit niet. De scores bleven zeer dicht bij elkaar. Dan weer stond Drechtsteden één of twee punten voor (22-20 en 24-20) dan weer Celeritas (26-28). In de laatste minuten kwam de thuisploeg op 31-30 via Nils Erkelens. Toch werd het weer gelijk maar de laatste aanval van Drechtsteden had de winst alsnog kunnen opleveren. Helaas werd deze aanval gepareerd en volgde een alles of niets aanval van de gasten. In de daaropvolgende chaotische situatie maakte Drechtsteden in het eindsignaal een overtreding. De scheidsrechters van de Ham en van der Zalm bestrafte dit zwaar met rood voor Erkelens en alsnog een strafworp. Deze werd benut en stond Drechtsteden met lege handen (31-32).

Trainer/coach André de Waal baalde na afloop ontzettend. “Verdedigend te weinig arbeid als ploeg. Als iedereen er zoveel energie had ingestopt als Jeffery Schmitt, dan hadden de 31 treffers van ons voldoende geweest”. De ploeg staat nu op de 10e plek, een plaats die recht geeft op een beslissingswedstrijd om degradatie. Dinsdagavond staat de inhaalwedstrijd met HC Zeeland op het programma. Deze ploeg staat op één van de rechtstreekse degradatie plaatsen (11 en 12).  De Waal, “we moeten verbeteren anders hou ik mijn hart vast”.