Drechtstedendames in tweede helft overlopen

Na de nipte nederlaag in de thuiswedstrijd met Foreholte, twee weken terug, waren de verwachtingen hoog gespannen. Maar ondanks een grote voorsprong in de eerste helft kwam de ploeg toch bedrogen uit en verloor uiteindelijk kansloos met 27-15.

Het was een droom start. Binnen 15 minuten stond het 0-7 en leek een mooie overwinning aanstaande. Foreholte leed veel balverlies wat uitstekend door Drechtsteden werd afgestraft. Maar Foreholte kreeg de kans zich te herstellen en begon aan een indrukwekkende inhaalrace. Twaalf treffers konden de gasten in het tweede kwartier van de eerste helft bijschrijven. Drechtsteden kon hier maar 5 treffers tegenoverstellen. Na de rust (12-12) was het nog even een gelijk opgaande wedstrijd maar al snel verloor Drechtsteden de grip op de wedstrijd. Wat coach Raymond van der Staay ook probeerde, Foreholte liep de gasten op alle fronten hard voorbij. Maar drie treffers kon de ploeg nog laten bijtekenen wat uiteraard niet voldoende was. Drechtsteden werd overlopen met een 27-15 nederlaag tot gevolg.

Zaterdagavond moet de ploeg om 20.00 uur aantreden bij R.O.A.C. in Rijpwetering. Hier zullen de dames uit een ander vaatje moeten tappen om niet opnieuw tegen een nederlaag op te lopen. Foreholte is nu Drechtsteden voorbij gegaan op de ranglijst waardoor de ploeg op plaats 8 komt te staan met alleen Atomium’61 en Hercules nog onder zich. Met nog drie wedstrijden op het programma zijn er dan ook volop degradatie zorgen.